Ikona Hollywooda

Slavna glumica priznala: Lagala sam reditelje o svojoj visini

Autor: Žene.ba
Slavna glumica priznala: Lagala sam reditelje o svojoj visini
Foto: Instagram

Nicole Kidman je za mnoge jedna od najljepših holivudskih glumica, redovno je na listama najbolje obučenih žena, ali nije uvijek bilo tako, jer je njena visina često znala da bude problem.

Holivudska zvijezda je, gostujući u Radio Times Podcastu, otkrila kako je na početku karijere lagala o svojoj visini u očajničkom pokušaju da sebi osigura audicije.

"Stalno su mi govorili da sam previsoka za Hollywood. Zato sam lagala reditelje - od stvarnih 180, koliko imam, redovno bih oduzela barem jedan centimetar", rekla je oskarovka.

"Često su me zadirkivali zbog visine. Ljudi bi mi dobacivali: ‘Kakav je vazduh tamo gore?‘. A koliko sam tek puta čula: ‘Puno si viša nego što sam mislio/la... Da ne pričam o vječitim borbama oko toga kakve bih štikle uopšte trebala ili čak smjela nositi... Kad god idem na crveni tepih, pošalju mi cipele s vrtoglavo visokim potpeticama. I opet ću biti najviša osoba na događaju, baš poput žirafe", požalila se Kidman.

Rekla je i kako je zbog nekoliko centimetara viška propustila neke uloge o kojima je maštala. Tako je, na primjer, kao vrlo mladu djevojku nisu angažirali u hit mjuziklu "Annie".

Naime, sve glumice za spomenuti projekat prvo su mjerili, a ona je sa tadašnjih 162.56 cm imala 5.08 centimetara više od zacrtane gornje granice.

"Preklinjala sam kasting direktore da mi barem daju priliku za audiciju. Na kraju su mi dopustili da se oprobam u ulozi. Ali istu nisam dobila. Nisu me čak ni povratno nazvali. Bila sam ponižena. Ali barem sam otpevala četiri stiha refrena", ispričala je Kidman.

"Naravno da nekad poželim da sam barem malo niža, ali hej, nevjerovatno sam zahvalna što sam zdrava i što hodam okolo, iako sam imala problema sa koljenima i svakakvih stvari, djelom baš zbog svoje visine", zaključila je Kidman.