Nezaustavljiva pop zvijezda

Taylor Swift nastavlja rušiti sve rekorde

Autor: Žene.ba
Taylor Swift nastavlja rušiti sve rekorde
Foto: Instagram

Taylor Swift se još jednom upisala u historijski trenutak u muzičkom svijetu. Njen album "The Tortured Poets Department" popeo se na vrh Billboardove ljestvice 200 albuma. Ovo je čak 14. put da se njezin album našao na prvom mjestu, čime je izjednačila rekord s reperom Jay Z-jem koji je do sada držao titulu solo izvođača s najviše brojeva jedan na toj ljestvici.

"The Tortured Poets Department" također obara rekorde i kao najstreamaniji album u prvih sedam dana nakon izlaska, otkako Billboard prati tu statistiku od decembra 2014. godine. Prema njihovim podacima, 31 pjesma na deluxe izdanju zaradila je nevjerovatnih 891,34 miliona službenih streamova. Ovime je Taylor Swift prestigla Drakea i njegov album "Scorpion", koji je s 745,92 miliona streamova bio lider od izlaska 2018. godine. Swift je izrazila zahvalnost svojim fanovima putem društvenih mreža, ističući: "Ovo je nevjerovatno. Hvala vam na ljubavi koju ste pokazali prema ovom albumu. Zahvaljujem vam se na slušanju, streamanju i prihvatanju albuma 'The Tortured Poets Society'."

Album je također postigao treću najveću prodajnu sedmicu ikad zabilježen u pogledu tradicionalne prodaje albuma u modernom dobu, od kada je muzička agencija Luminate počela pratiti prodaju 1991. godine. Također, to je najveća prodajna sedmica za album objavljen na vinilu. Sve ove impresivne brojke čine "The Tortured Poets Department" najprodavanijim albumom 2024. do sada, dok se "Cowboy Carter" Beyoncé, koji nas je tek početkom godine oborio, trenutno nalazi na drugom mjestu.