U 31. godini života

Umrla Cat Janice, pjevačica koja se proslavila na TikToku

Autor: Žene.ba
Umrla Cat Janice, pjevačica koja se proslavila na TikToku
Cat Janice

Pjevačica Cat Janice je u srijedu umrla od raka kostiju, prenosi People. Imala je 31 godinu.

Najpoznatija je po pjesmi Dance You Outta My Head koja je u januaru postala popularna na TikToku.

U izjavi objavljenoj na Instagramu, porodica pjevačice je otkrila da je preminula u svom domu iz djetinjstva, "okružena ljudima koji je vole".

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Cat Janice (@cat.janice)

"Catherine je mirno ušla u svjetlost i ljubav svog nebeskog tvorca“, piše na početku objave. “Vječno smo zahvalni na ljubavi koju su Catherine i naša porodica primili u proteklih nekoliko mjeseci. Cat je vidjela kako njena muzika dopire na mjesta koja nikada nije očekivala i počiva u miru, znajući da će nastaviti brinuti o svom sinu kroz svoju muziku. Ovo ne bi bilo moguće bez svih vas", zaključili su.

Janice je prije smrti otkrila da je sve svoje pjesme prenijela na ime svog sina Lorena (7), kako bi on primio sav prihod. Njezin brat će voditi njen Instagram profil, koji će također nadgledati sve aspekte njezine muzike, robe i odnosa s javnošću, prenosi Index.

Cat je prije tri godine osjetila kvržicu na vratu i posjetila liječnika. Tad joj je dijagnosticiran rijetki zloćudni tumor. Potom su uslijedili operacija, hemoterapije i zračenja. Godine 2022. liječnici su joj rekli da više nema rak, no u junu prošle godine bolest joj se vratila.

Ranije ovog mjeseca, rekla je svojim pratiocima da se osjećala "zarobljena u skoro beživotnom tijelu“ dok je primala potrebnu njegu. Poslije duge borbe, pjevačica je prošli mjesec rekla da je rak pobijedio i da joj je ostalo samo nekoliko sedmica ili mjeseci života.

Pjevačica je onda odlučila napraviti oproštajnu pjesmu Dance You Outta My Head kao posljednji pokušaj da prikupi novac za svog sina.

"Htjela sam objaviti nešto zabavno i pozitivno. Moja umjetnost je sve što moram ostaviti iza sebe", objavila je Janice nakon što je izašla njezina posljednja pjesma.