ukratko

VIDEO Najbolji momenti sa dodjele Emmy-a 2024.

Autor: Žene.ba
VIDEO Najbolji momenti sa dodjele Emmy-a 2024.
FOTO: YouTube

Sinoć, 15. septembra, je održana najvažnija ceremonija u svijetu televizije - 76. dodjela televizijskih nagrada Emmy, a ukoliko ste je propustili sinoć, mi vam donosimo kratki pregled najvažnijih i najboljih trenutaka ovog glamuroznog događaja.

Favorit, serija Shogun, proglašena je najboljom dramskom serijom. Riječ je o prvoj seriji na japanskom jeziku za najbolju dramsku seriju. Serija "Hacks" je proglašena najboljom komedijom.

Holivudske zvijezde ove su godine po drugi put napunile dvoranu Peacock Theatrea u Los Angelesu, s obzirom na to da je svečanost koja se trebala održati u septembru 2023. bila odgođena za januar ove godine zbog štrajka američkih glumaca i scenarista.

Emmy za glavnog glumca otišao je u ruke Hiroyukija Sanade, zatim glumici Anni Sawai i Fredericku E. O. Toyu za režiju. Nakon što je prošlog vikenda osvojio 14 nagrada Creative Arts Emmy, Shogun je već oborio rekord za najviše pobjeda po emisiji u jednoj sezoni. Sad je taj rekord povećao na 18.

Netflixov hit Baby Reindeer osvojio je Emmy za antologiju, a kreator Richard Gadd odnio je kući trofeje za glavnog glumca i scenarij. Njegova kolegica Jessica Gunning, koja je glumila njegovu opsesivnu obožavateljicu Marthu, osvojila je Emmy za sporednu ulogu. Jodie Foster osvojila je prvog Emmyja u karijeri, glumeći u HBO-ovoj seriji Pravi detektiv: Zemlja tame.

Kao i prije nekoliko mjeseci zvijezde serije The Bear, Jeremy Allen White i Ebon Moss-Bachrach, ponovno su osvojile nagradu za glavnog i sporednog glumca u komediji, a njihova kolegica Colón-Zayas osvojila je svog prvog Emmyja u utrci za sporedne glumice.