Privukao veliku pažnju

Brad Pitt i Javier Bardem zajedno u spektaklu Formule 1: Film stiže 2025. godine

Autor: Žene.ba
Brad Pitt i Javier Bardem zajedno u spektaklu Formule 1: Film stiže 2025. godine
Foto: X

Svi fanovi Formule 1 konačno su dobili informaciju o novom filmu u kojem će glavnu ulogu imati Brad Pitt, a koji već više od godinu dana privlači veliku pažnju tokom snimanja. 

Bez obzira na veliko iščekivanje, morat će pričekati još godinu dana jer je film zakazan za distribuciju tek 25. juna 2025. godine. Glavni razlog odgode je taj što se film snima u stvarnom vremenu, prateći stvarne utrke Formule 1 od Velike nagrade Velike Britanije početkom jula pa sve do završetka sezone na trkalištu u Abu Dhabiju u novembru. Projekt, poznat pod radnim naslovom "Untitled Formula One Racing Movie: ‘Apex‘”, uključuje sve deset F1 timova, stvarne vozače, Međunarodnu automobilističku federaciju i promotore utrka, navodi Daily Mail.

Film prati život penzionisanog vozača Formule 1 Sonnyja Hayesa, kojeg tumači Pitt, koji se vraća utrkama nakon oporavka od grozne nesreće koju je doživio i to na poziv prijatelja i šef tima kojeg utjelovljuje 55-godišnji španski glumac Javier Bardem, kako bi pomogao svome timu koji se zbog loših rezultata nalazi na samom dnu ljestvice.

"Odlično je biti ovdje. Zabavljamo se, ovo je definitivno najbolji provod u mom životu", rekao je Pitt u intervjuu sredinom 2023. godine govoreći o filmu. Glumačka postava, osim Brada Pitta i Javiera Bardema, uključuje i irsku glumicu Kerry Condon, engleskog dramskog umjetnika Tobiasa Menziesa, njegove sunarodnjake Sarah Niles, Samsona Kayou i Callie Cooke te danskog glumca Kima Bodniju.

Film će uvesti publiku u srce Formule 1 i prikazat će svakodnevicu tog uzbudljivog svijeta. Zanimljivo je i to da će distribuirati putem IMAX kina kako bi gledaoci što vjernije osjetili utrke bolida i vidjeli što se za to vrijeme odvija u boksevima timova. Sudeći po tome s kojom je predanošću Brad Pitt uronio u ulogu, očito je da je da je dugo čekao projekt koji će mu omogućiti sjesti u bolid. Hoće li ga doista voziti i kako će se snaći, otkrit će se za godinu dana, kad film stigne u kina.