Kultura & zabava

Čarolija ispod Starog mosta: Dino Merlin nakon 18 godina zapjevao Mostarcima

Autor: Žene.ba
S oduševljenjem je oko sedam hiljada Mostaraca i posjetilaca iz ostalih gradova u BiH na pozornici ispod Starog mosta u Mostaru, dočekalo Dinu Merlina.

Regionalna zvijezda održala je još jedan koncert za pamćenje, i to prvi nakon 18 godina u Mostaru. Jedan za drugim redali su se Merlinovi hitovi koje je publika pjevala u glas sa njim, a posebno je ljubav bila osjetna tokom izvedbe pjesme Mostarska.

dino-merlin-mostar-2018-3

Prva numera koju je Merlin večeras podario Mostarcima bila je Hotel Nacional, nakon koje su se redali hitovi. Dobro raspoloženi muzičar prisjetio se na pozornici koncerta od prije 18 godina, kazavši da se neki od večerašnjih posjetilaca tad nisu bili ni rodili. Pozdravio je i publiku preko Neretve, koja je uzvratila ovacijama sa suprotne obale.

Omiljena pjesma svih Mostaraca razbacanih po svim meridijanima, večeras je izvedena na mjestu koje je Merlina inspirisalo u vrijeme dok ju je pisao. Bila su to najteža vremena za Mostar, dok je grad rušen, ljudi ubijani, a Merlin iz opkoljenog Sarajeva Mišu Marića stihom pitao kako je, Vahida Halilhodžića ima li daha za još jednu utakmicu, a Emira Balića skače li u zelenu rijeku sa Starig mosta.

Stariji Mostarci nisu mogli skriti suze, a i sam Merlin je u najavi koncerta rekao da mu je uvijek teško pjevati Mostarsku, jer dok je izvodi ne može sakriti emocije.

Omiljenu pjesmu Mostarca Dino je otpjevao pred sam kraj koncerta.

dino-merlin-mostar-2018-1

Na samom kraju izvedeni su skokovi sa bakljama sa Starog mosta, nakon kojih su se skakači Merlinu pridružili na pozornici. Sve je okončano vatrometom.

Vijesti.ba

Ovo su najljepše kombinacije

Ombre zidovi su novi hit u svijetu enterijera

Ljubav ne poznaje godine?

Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway

Nije samo roditeljima teško

Kako stres roditelja utiče na djecu