dobra vijest za sve fanove

Konačno kreće snimanje filma o Madonni

Autor: Žene.ba
Konačno kreće snimanje filma o Madonni
Foto: X

Saga o Madonninom biografskom filmu bliži se završetku, jer je kraljica popa, čija karijera traje već četiri decenije, uspješno završila svoju svjetsku, slavljeničku turneju i sada je spremna za snimanje svog dosad najzahtjevnijeg projekta. Produkcija bi trebala započeti u sljedećih dvanaest mjeseci, što predstavlja značajan napredak s obzirom na to da pop zvijezda radi na ovom važnom projektu, u saradnji s Universal Picturesom, već četiri godine.

Madonna je prvi put otkrila da će snimiti film o sebi 2020. godine, a od tada se nekoliko puta požalila na poteškoće u pronalaženju saradnika za ostvarenje tog sna. Film, s radnim nazivom "Mali vrapčić", režira i koscenarira sama Madonna. Plan je bio da dovrši pisanje uz pomoć Diablo Cody, dobitnice Oscara za scenarij filma "Juno", no saradnja je prekinuta u aprilu 2021. godine. Američka spisateljica i producentica Brook Maurio, poznatija kao Diablo Cody, izjavila je za The Sun da je Madonna bila preteška za saradnju. Sukobile su se oko kraćenja scenarija; Cody je smatrala da se mora sažeti, dok se Madonna tome opirala.

"Scenarij je vrlo dug, ali mi je stvarno teško skratiti ga. To je kao da mi neko odsijeca udove", priznala je pjevačica na društvenim mrežama prošlog ljeta. Cody je tako zamijenila Erin Cressida Wilson, autorica scenarija za triler "Djevojka iz vlaka", a Madonna je poslije duge potrage pronašla i glavnu glumicu. Nakon iscrpljujuće audicije koje je trajala čak 11 sati, izabrala je Amerikanku Juliju Garner, zvijezdu Netflixove dramske serije "Ozark".

Dobitnica Emmyja i Zlatnog globusa 2022. godine izdržala je dugu Madonninu provjeru koja je uključivala čitačku probu, koreografske scene te pjevački test, zadovoljna što je odabrana za ulogu do koje joj je, čini se, jako stalo. Dodajmo i to da su kandidatkinje bile Sydney Sweeney, poznata po ulozi u seriji "Euforija", Florence Pugh, zvijezdu "Dine" i filma "Don‘t Worry Darling", te Emma Laird poznata po filmu "Ubistvo u Veneciji". Vjeruje se da je i američka pjevačica Bebe Rexha kontaktirala Madonnu nadajući se istoj ulozi.

S obzirom na to da je produkcija "Malog vrapčića" u januaru 2023. godine odgođena zbog turneje 65-godišnje pop kraljice, izvršni direktori studija Universal Pictures nadaju se da će uskoro započeti sa snimanjem. Pjevačica čije je pravo ime Madonna Louise Ciccone, izgubila je mnogo vremena na pripreme, a da nije snimila ni jednu scenu, piše Daily Mail. Koliko god bio delikatno režirati film o sebi, vrijeme je novac. Sve što je zamislila u filmu, trebala bi do kraja godine u roku realizirati na setu.