Akcijska komedija

Nakon 16 godina, Brad Pitt i George Clooney će ponovo dijeliti velika platna

Autor: Žene.ba
Nakon 16 godina, Brad Pitt i George Clooney će ponovo dijeliti velika platna
Foto: IMDb

Nakon 16 godina, Brad Pitt i George Clooney ponovo će zajedno zaigrati na velikom platnu. Ovaj povratak označava njihov sedmi zajednički filmski projekt, s nadolazećim filmom "Wolfs".

Ova nova saradnja označava nastavak uspješne filmske karijere koja je započela još 2001. godine s angažmanom u filmskom hitu "Ocean’s 11" (Oceanovih 11).

Film "Wolfs" opisuje se kao akcijska komedija koja prati dvojicu profesionalnih ubojica koji djeluju kao samotnjaci, ali su prisiljeni sarađivati na novom zadatku.

Uz poznate holivudske veterane, uključujući i Austina Abramsa, Amy Ryan i Poornu Jagannathan, režisersku palicu preuzima Jon Watts, najpoznatiji po radu na Marvelovim filmovima o Spider-Manu. Ovaj film je posljednji u nizu ostvarenja produkcijske kuće Apple Studios, koja stoji iza i nagrađivanog filma "Killers of the Flower Moon".

Premijera filma "Wolfs" zakazana je za 20. septembar ove godine, a bit će dostupan i na platformi Apple+, te u domaćim kinima. Iako film još nije predstavljen publici, već se spominje mogućnost nastavka, što je zanimljiva vijest za fanove ovog žanra.