Na netflixu

Napokon nam stiže nova serija koja će skinuti 'Gentlemen' sa trona

Autor: Žene.ba
Napokon nam stiže nova serija koja će skinuti 'Gentlemen' sa trona
Foto: IMDb

Film "Talentovani gospodin Ripley" je poznat po glavnim ulogama Matta Damona i Judea Lawa. Već neko vrijeme najavljivana je miniserija temeljena na tom filmu. Čekanju je došao kraj jer sutra na Netflix stiže "Ripley" i već se nazire kao potencijalni hit. 

Nakon uspjeha serije "The Gentlemen", koja je napravljena prema istoimenom Guy Ritchiejevom filmu i već sedmicama ne silazi s popisa najgledanijih Netflixovih naslova, izgleda kako će "Ripley" potencijalno imati sličnu sudbinu. Miniserija je smještena u 1960-e te će pratiti Toma Ripleyja, prevaranta iz New Yorka kojeg bogati industrijalac angažuje da ode u Italiju kako bi pokušao uvjeriti svog sina Dickieja Greenleafa da se vrati kući. Prihvatanje tog posla Tomov je prvi korak u složeni život obmane, prevare te ubistva.

Glumačku postavu predvodi Andrew Scott, kojeg jedva čekamo vidjeti u ulozi prevaranta Toma Ripleyja. Glumac je stekao slavu ulogom u seriji "Fleabag", a prošle godine smo ga gledali i u sjajnom filmu "Stranci". Kao Dickie Greenleaf pridružuje mu se Johnny Flynn, poznat po glavnoj ulozi u seriji "Lovesick", a nedavno se pojavio i u filmu "One Life". Također, tu je i Dakota Fanning u ulozi Dickiejeve djevojke Marge. Nismo je dugo vidjeli u nekoj značajnoj ulozi, zbog toga se veselimo vidjeti kako će se snaći uz Scotta i Flynna.

"Ripley" stiže na Netflix sutra, 4. aprila, a u nastavku vam donosimo trailer.