Kultura & zabava

Nicole Kidman, Charlize Theron i Margot Robbie u jednom od najočekivanijih filmova godine

Autor: Žene.ba
Nicole Kidman, Charlize Theron i Margot Robbie u jednom od najočekivanijih filmova godine

Konačno je izašao trailer za Bombshell, film koji će sigurno biti jedan od glavnih favorita za Oscare, a koji je temeljen na jednom od najvećih medijskih skandala u Americi u posljednjih nekoliko godina. Bombshell prati priču o otrovnom šovinizmu i seksualnom uznemiravanju koje je poznati televizijski producent Roger Ailes vršio nad zaposlenicama Fox Newsa te njihovom velikom pobunom godinu dana prije punog zamaha #metoo pokreta.

https://www.instagram.com/p/B1dnjt1oYvI/?utm_source=ig_embed

Ailes je sve optužbe tvrdoglavo opovrgavao, no nakon što je više žena istupilo, obitelj Murdoch ga je natjerala da sam da otkaz, što je i učinio 2016. godine te za nagradu dobio lijepu otpremninu od 40 miliona dolara. Ozloglašeni producent radio je i kao medijski savjetnik za poznate republikance među kojima se ističu Ronald Reagan, Rudy Giuliani, George Bush i Donald Trump. Ailes nije doživio nikakve stvarne posljedice niti ekranizacije koje se bave njegovim sramotnim ponašanjem, naime, preminuo je sredinom 2017. godine u dobi od 77 godina.

Blistava glumačka postava Bombshella uključuje Nicole Kidman, koja glumi bivšu voditeljicu Fox Newsa Gretchen Carslon koja je prva podnijela tužbe protiv Ailesa, Charlize Theron u ulozi zlostavljane novinarke Megyn Kelly, i Margot Robbie kao fiktivan lik producentice Kayle Pospisil. Režiju potpisuje slavni Jay Roach, a scenarij dobitnik Oscara Charles Randolph.

Ako smo vas sad jako zainteresirali i jedva čekate dolazak filma, utješite se u međuvremenu s mini serijom The Loudest Voice vrlo slične tematike u kojoj glavne uloge tumače jednako velika imena- Sienna Miller, Naomi Watts i Russel Crowe.

https://www.youtube.com/watch?v=YXL33tEUA3g

Bombshell  se u kinima očekuje krajem prosinca, taman na vrijeme da se uključi u utrku za zlatni kipić.

Elle.hr