Šesti po redu

Sabrina Carpenter konačno objavila album ''Short n' Sweet''

Autor: Žene.ba
Sabrina Carpenter konačno objavila album ''Short n' Sweet''
Foto: Instagram

Nakon mjeseci iščekivanja i velikog hypea koji su pratili viralne hitove “Espresso” i “Please Please Please”, Sabrina Carpenter konačno je objavila svoj šesti album pod nazivom "Short n’ Sweet"

Ovaj album dolazi kao nastavak njezinog uspješnog izdanja iz 2021. godine, "Emails I Can’t Send", koji je donio hitove poput “Nonsense”, “Feather” i “Because I Liked a Boy”, te postao njezin najuspješniji album na Billboard 200 ljestvici.

U razgovoru sa Zaneom Loweom za Apple Music, Sabrina je otkrila zašto je album nazvan "Short n’ Sweet". Istakla je da naziv odražava njen pogled na veze, posebice na one najkraće koje su imale najveći uticaj na nju. Album također odražava njezin lični rast i promjene u načinu na koji reaguje na situacije: “Razmišljam o tome kako reagujem na situacije – ponekad s ljubaznošću, a ponekad ne. Albumi i pjesme su trenuci, a razumijevanje tih trenutaka može biti teško za druge. Nadam se da će moji slušaoci razumjeti da nisam ista osoba koja sam bila kad sam pisala ove pjesme.”

Uz objavu albuma, Sabrina je najavila i posebnu vinilnu verziju koja uključuje dodatni 13. singl “Needless to Say”. Album je također popraćen novim spotom za pjesmu “Taste”, u kojem glumi i Jenna Ortega, dodajući još jedan sloj kreativnosti ovom uzbudljivom izdanju.