Zvijezde Euphorie

Sidney Sweeney i Zendaya zajedno na novom projektu?

Autor: Žene.ba
Sidney Sweeney i Zendaya zajedno na novom projektu?
Foto: Instagram

Teško je odrediti koje su mlade glumice trenutno popularnije od Zendaye i Sydney Sweeney. Zendaya je angažovana na promociji filma Challengers nakon velikog uspjeha filma Dune 2 koji je osvojio filmsku industriju. Sydney je također privukla pažnju medija zbog svojih uloga u filmovima Anyone But You i Immaculate, kao i zbog izvanrednih modnih odabira.

Nakon što su stigle vijesti da će glumac Aaron Taylor Johnson biti novi James Bond, sve se više spekuliše o tome ko će činiti ostatak glumačke postavke. Prema novim informacijama, to će biti upravo Sydney i Zendaya, koje bi nakon serije Euphoria prvi put dijelile kadrove na velikom platnu.

Nastavak priče o Jamesu Bondu izaziva veliku pažnju, dok se o filmu tek počelo raspravljati. Nakon što je Daniel Craig snimio posljednju Bondovu misiju, "No Time To Die", spekulisalo se o nasljedniku za tu legendarnu ulogu. Mnogi glumci su bili u obziru, uključujući Idrisa Elbu i Henryja Cavilla, ali konačni izbor pao je na Aarona Taylor-Johnsona.

Novi film o Bondu možda će biti rimejk, sugerišući izjave izvršne producentice franšize, Barbare Broccoli. Ona izražava želju da se u novim Bondovim filmovima vrati fantazija i spektakularna akcija. Posljednjih godina, 007 je bio više stvarni lik nego akcijski heroj, pa bi promjena bila dobrodošla. Novi film možda će imati više akcijskih scena i negativaca koje će Bond morati eliminisati. Iako ne bi bio čisti rimejk, novi film o Jamesu Bondu vjerojatno će crpiti inspiraciju iz ranijih filmova franšize, posebno iz ere Piercea Brosnana.

Bond girls

Sa sve većom akcijom dolazi i veća potreba za partnerima u zločinu. Bondove djevojke su kroz godine stekle kultni status, kako zbog uloga koje igraju, tako i zbog talentovanih glumica koje su ih utjelovile. Dok je James Bond imao samo šestoricu glumaca koji su ga tumačili, broj Bondovih djevojaka se penje na gotovo 200.

Partneri u zločinu, zavodljive Bondove djevojke, su uloge koje su proslavile mnoge glumice, poput Halle Berry i Eve Green. Među posljednjim Bondovim djevojkama su se istakle glumice poput Léa Seydoux i Ane de Armas.

Sada se priča da bi uloge novih Bondovih djevojaka mogle pripasti glumicama iz serije Euphoria. Naime, Barbara Broccoli u planu ima da ikoničnu femme fatale ulogu stavi u ruke glumica koje su mlađe od prosječnih Bondovih devojaka.

Ova promjena bila bi još jedan dodatak na filmove o čuvenom 007, a gotovo sigurno bi privukla i mlađe gledaoce zbog velike popularnosti serije Euphoria.