Sjajni muzički trenuci

Specijalni gosti obilježili prvi vikend Coachelle - Donosimo pregled događaja

Autor: Žene.ba
Specijalni gosti obilježili prvi vikend Coachelle - Donosimo pregled događaja
Foto: Instagram

Prvi vikend Coachelle završio je, ostavljajući iza sebe sjajne muzičke trenutke koje ste mogli pratiti uživo na YouTubeu.

Prvi vikend Coachella festivala nije bio samo o muzici - bio je prepun neočekivanih gostiju koji su podigli uzbuđenje na viši nivo. Bine su bile dom iznenađujućih pojava i ekskluzivnih dueta koji su oduševili publiku. Od iznenađujućih trenutaka do nezaboravnih nastupa, Coachella je postala mjesto gdje su se susreli svjetovi glazbenih legendi i novih zvijezda. Sada vam donosimo sve detalje o posebnim gostima koji su obilježili prvi vikend Coachelle na urban i nezaboravan način.

View this post on Instagram

A post shared by Coachella (@coachella)

Bizarrap & Shakira

Energični DJ set Bizarrapa u petak na Coachelli donio je iznenađenje koje je publiku podiglo na noge. Njegova večernja izvedba dobila je neočekivanu notu kada se na pozornici pojavila Shakira, najavljujući svoju nadolazeću turneju.

Dvojac je zajedno izveo nekoliko svojih hitova, uključujući La Fuerte i BZRP Music Sessions, Vol. 53. Shakira je pridružila Bizarrapu na bini, iznenađujući publiku dok je pevala. Odevena u vatreno crvenu haljinu i upadljive avijatičarske naočare, donijela je energiju i pozitivnu atmosferu.

View this post on Instagram

A post shared by Quién (@quiencom)

Nakon zajedničkih nastupa, muzika je zamrla, a Shakira se obratila publici na španskom i engleskom jeziku. Otkrila je značenje poruke "La loba se viene" (vuk dolazi), koju je prethodno najavila na svom Instagram profilu. Ova poruka bila je deo promocije za njenu buduću turneju nazvanu Las Mujeres Ya No Lloran World Tour, koja će predstaviti nove hitove u saradnji s izvođačima kao što su Cardi B, Rauw Alejandro, Tiesto i drugi.

Lana Del Rey & Billie Eilish

Na Coachella festivalu, Lana Del Rey je iznenadila publiku nekoliko specijalnim gostovanjima koja su privukla veliku pažnju. Pored već poznatih saradnika poput Jacka Antonoffa i Jona Batista, na bini se pojavila još jedna zvezda - Billie Eilish, što je izazvalo veliko uzbuđenje.

Na terasi s pogledom na binu, dvojac je prvo zajedno izveo Eilishin hit "Ocean Eyes", a potom su spojile svoje glasove u pesmi "Video Games". Ove pjesme označavaju prve velike hitove u karijerama ove dvije muzičke ikone. Eilish se pridružila Del Rey nakon dugotrajnog nastupa Batiste, tokom kojeg su Del Rey i Batiste zajedno izveli pesmu "Candy Necklace", nominovanu za najbolju pop duo/grupnu izvedbu na dodeli Grammy nagrada 2024. godine.

View this post on Instagram

A post shared by IndieWire (@indiewire)