Pogledajte trailer

Stiže nova Netflixova kulinarska emisija s Jasonom Biggsom i Sandrom Lee

Autor: Žene.ba
Stiže nova Netflixova kulinarska emisija s Jasonom Biggsom i Sandrom Lee
Foto: Netflix

Netflix nam ovog ljeta predstavlja novu kulinarsku takmičarsku emisiju "Blue Ribbon Baking Championship", koju će voditi glumac Jason Biggs i poznata chefica Sandra Lee. Premijera je zakazana za 9. august, a obećava nam mješavinu emocija, drame i slatkih poslastica.

Emisija "Blue Ribbon Baking Championship" okuplja 10 talentovanih pekara i slastičara koji će se takmičiti na sajmovima širom Sjedinjenih Američkih Država. Tokom 8 epizoda od 45 minuta, takmičari će se boriti za prestižnu plavu vrpcu i nagradu od 100.000 dolara.

Jason Biggs i Sandra Lee: Domaćini showa

Jason Biggs, poznat po svojoj ulozi u filmskom serijalu "Američka pita", rekao je: "Veličanstveni američki sajmovi – atmosfera, mirisi, zabavni parkovi… No u srcu tih sajmova uvijek su takmičenja u pečenju kolača. I svi se nadaju osvojiti prestižnu plavu vrpcu." Sandra Lee, koja je osmislila koncept ovog showa prije 12 godina, ne samo da ga vodi već je i izvršna producentica i glavna sutkinja. Lee je i sama osvajala plave vrpce na sajmovima te će svojim iskustvom voditi takmičare kroz izazove.

Ugledni žiri

Pored Sandre Lee, u žiriju će biti i Bill Yosses, bivši glavni slastičar u Bijeloj kući, te Bryan Ford, nagrađivani craft pekar. Ovaj stručni tim ocjenjivat će kreativnost i izvedbu takmičara, pružajući im izazove koji će testirati njihove vještine i sposobnost prilagodbe.

Zahtjevno i emotivno takmičenje

Sandra Lee naglašava: "Bit će ovo vrlo zahtjevno i napeto takmičenje. Izazvat ćemo takmičare da dobro promisle i reinterpretiraju slavna takmičenja u pečenju na sajmovima. Dobit će i neke vrlo posebne sastojke." U traileru možemo vidjeti da će takmičari prolaziti kroz emotivne trenutke, a Sandra Lee je više puta pokazala svoje emocije prema slasticama koje su takmičari pripremili.

Drame i nezgode

Kao što je uobičajno za kulinarske natjecateljske emisije, "Blue Ribbon Baking Championship" neće takmičarske drame. Jedan takmičar imat će nezgodu s razbijenim staklom, dok će drugi izazvati mali požar u kuhinji. Ovi trenuci dodaju dodatnu napetost i uzbuđenje, čineći show još zanimljivijim za gledaoce.