Ljubav ne poznaje godine?

Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway

Autor: Žene.ba
Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway
Foto:X

"The Idea of You", romantična komedija režisera i ko-scenariste Michaela Showaltera. Nastao prema istoimenom romanu glumice i spisateljice Robinne Lee, film prati priču o ljubavi samohrane majke Solène i pjevača popularnog benda, Hayesa.

Pitate se gdje je tu zaplet? Solène ima 40, a Hayes 24 godine. Upoznaju se slučajno, na Coachelli, kada Solène odluči odvesti svoju kćerku na koncert njenog omiljenog benda. Tada dobije priliku susresti se s njihovim frontmenom Hayesom, a iskre odmah frcaju između njih dvoje.

Glavne likove u filmu utjelovljuju Anne Hathaway i Nicholas Galitzine koji je na njujorškoj premijeri filma održanoj 29. aprila imao samo riječi hvale za svoju slavnu kolegicu.

''Bila je toliko slobodna i razigrana na audiciji, a to je ono što volim kod glume, osjećaj igre i saradnju. Rijetko to dobiješ u procesu audicija. Da ti se neko otvori, netko toliko fantastičan i velika zvijezda poput Anne, to je stvarno bilo nevjerovatno'', kazao je.

Anne se na premijeri osvrnula i na razliku u godinama između glavnih likova.

''Bilo je zabavno biti dio filma u kojem stvarno raspravljamo o tome, ne plešemo oko toga, nego prihvatamo Solène i njenu perspektivu. Postala je majka u mladosti, jako je željela karijeru i ne identificira se sa svojim godinama. Možda nije stvari radila po nekom redu, ali sada je za nju došlo vrijeme da otkrije samu sebe. I to je poruka filma, koliko je divno što je pronašla nekoga ko je u tome podupire, vidi i cijeni'', zaključila je glumica.