Preporuke

Ukoliko vam se svidjela serije The Gentlemen, svidjet će vam se i ove tri

Autor: Žene.ba
Ukoliko vam se svidjela serije The Gentlemen, svidjet će vam se i ove tri
Foto: The Brothers Sun

Guy Ritchie je ponovno očarao svoju publiku i sigurno stekao nove obožavatelje svojim prepoznatljivim stilom režije i snimanja koji jednostavno privlači pažnju, a bez sumnje, serija "The Gentleman" spada među najpopularnije, ako ne i najpopularnija.

Ovaj uzbudljivi spin-off filma iz 2019. o aristokratu koji se upušta u trgovinu marihuanom definitivno neće razočarati obožavatelje. Čak i ako niste gledali originalni film, nasilje u režiji Guyja Richieja zajedno s prisustvom Vinniea Jonesa i dalje pruža odličnu zabavu. Nakon što ga pogledate u jednom dahu ili ga "odgledate u komadu", evo još tri serije sličnog ugođaja koje biste mogli uživati gledajući: "The Brothers Sun", "Furies" i "Top Boy".

The Brothers Sun

Serija "The Brothers Sun" donosi priču o porodici Sun. Nakon što otac bude ubijen u atentatu, najstariji sin Charles se vraća kući kako bi zaštitio majku, koju tumači Michelle Yeoh. Međutim, kući se također vraća i Bruce, koji nije svjestan da je zapravo dio kriminalne porodice. Ova izvanredna serija predstavlja jednu od najboljih kriminalističkih drama u posljednje vrijeme. Nažalost, samo nekoliko sedmica nakon premijere prve sezone, Netflix je objavio da neće raditi drugu sezonu, što je zaista šteta. Ipak, za gledatelje je važno napomenuti da se sama priča završava na način koji je dovoljno zadovoljavajući, tako da se može prihvatiti kao kraj.

Furies

U Parizu, šest kriminalnih porodica drži grad pod svojom kontrolom. Nakon što mlada žena svjedoči ubistvu svog oca, koji je bio računovođa u podzemlju, odlučuje se na osvetnički pohod. U potrazi za ubicom svog oca, ona se pridružuje Furiji, ženi koja drži pod kontrolom zaraćene mafijaške porodice. To je bila savršena prilika jer je ona već aktivno tražila nasljednika koji bi mogao nastaviti planove za sprječavanje rata bandi u gradu. Serija na neki način podsjeća na žensku verziju filmova o Johnu Wicku, samo prenesenu na male ekrane.

Top Boy

Ova najnovija kriminalistička serija na Netflixu, koja bi mogla privući obožavatelje serije "The Gentlemen", još je jedno britansko remek-djelo koje potpisuje Drake kao izvršni producent.

Serija prati dvojicu dilera droge, Dushanea i Sullyja, u javnom stambenom naselju Summerhouse u istočnom Londonu. Službeni opis serije na Netflixu glasi: "To je nemilosrdan, nasilan posao, ali oni koji su uključeni – i prodavači i korisnici – još uvijek su ljudi, a to je ono gdje leži većina fokusa i drame ove serije."