Lifestyle

10 razloga za sreću

Autor: Žene.ba
10 razloga za sreću

U ubrzanom životu rijetko zastanemo i udahnemo punim plućima. Baš zbog toga se ponekad osjećamo isprazno, usamljeno te smo pod stalnim stresom. Kako bi tome stali na kraj trebamo naučiti uživati u malim stvarima, njegovati prijateljstva i okružiti se voljenim osobama.

Donosimo vam male stvari koje nam svakodnevno mogu napuniti baterije i učiniti nas sretnima.

1. Osmijeh

Zapamtite da je osmijeh uvijek uzvraćen osmijehom. Njime možete postići što god želite. Gledajte život i stvari oko sebe s vedrije strane. Nekad se nasmiješite i na silu, možda si time izmamite onaj pravi osmijeh.

2. Zagrljaj

Samo jedan zagrljaj dovoljan je za sreću. Nekada vas samo treba zagrliti vama draga osoba kako bi dan dobio smisao.

3. Kafa s prijateljem ili prijateljicom

Kafa ili bilo koje drugo piće s prijateljicom ili prijateljem u vašem omiljenom kafiću dovoljno je da vam uljepša dan. Neobavezan razgovor otjerat će sav stres i ružne misli.

4. Nova frizura

Nova frizura čini čuda! Stoga kad loše krene, zaputite se u frizerski salon. Čak 54% ljudi osjeća se odlično ako su taj dan imali super frizuru. Ona podiže samopouzdanje i čini nas sretnijima.

5. Pomaganje drugima

Nekada više usreći kada pomognete drugome, nego da nešto učinite za sebe. Pomogni starijoj susjedi odnijeti teške vrećice do stana, pomogni strancu koji traži neku ulicu u tvome gradu, ponudi nekom mjesto pod tvojim kišobranom dok čekate tramvaj ili jednostavno ustupi mjesto u autobusu starijoj osobi.

6. Dobra knjiga

Možda vam baš treba knjiga toliko dobra da zbog nje izgubite doticaj sa stvarnošću i od koje se ne možete odvojiti. A posebno zadovoljstvo predstavlja trenutak kada stignete do posljednje stranice. Ponekad nije loše, barem nakratko, živjeti u drugom svijetu, daleko od briga svakodnevice.

7. Shopping

Nije tajna da ljepši spol itekako uživa u kupovini. Razveselite se nekom sitnicom ili novim komadom u vašem ormaru. Osmijeh će vam odmah osvanuti na licu.

8. Draga pjesma na radiju

Kada dan započne najdražom pjesmom koja vas probudi ili je čujete na radiju dok se spremate za posao, čini vam se kako je sve odmah bolje. Tu pjesmu onda pjevušite cijeli dan i ako vas to ne izludi, s njom i legnete. Sreću vam može izazvati i neka pjesma koja vas možda podsjeća na neki dragi događaj iz prošlosti.

9. Neočekivano pismo / poruka / poziv

Ima li ljepšeg osjećaja nego kad vam se javi prijatelj kojeg dugo niste vidjeli, na Facebooku te pronađe prijatelj iz djetinjstva, ili dobiješ poruku od nekoga tko ti se sviđa… Iznenada dan postane bolji.

10. Putovanje

Sjednite u auto i izađite iz vreve grada. Povedite sa sobom prijateljice ili voljenu osobu i pobjegnite od svakodnevnog stresa. Otputujte izvan države u nepoznato, a ako vam budžet to ne dopušta, odvezite se na izlet izvan grada, napravite piknik na livadi i provedite dan s bliskim vam ljudima.

She.hr