Lifestyle

10 stvari koje trebate prestati raditi odmah

Autor: Žene.ba
10 stvari koje trebate prestati raditi odmah

1. VIZUALIZIRANJE
Sudeći prema milionima citata s Instagrama, ključ ostvarivanja snova je vizualizacija. No tijekom jednog istraživanja promatrana je skupina studenata koji su koristili vizualizaciju kako bi što bolje prošli na ispitu i ispostavilo se da baš nisu uspjeli u tome. Zašto? Možda zato što su više vremena proveli zamišljajući savršenu budućnost nego što su se posvetili poduzimanju konkretnih koraka da do toga i dođu.

2. PLAĆANJE PROVIZIJA ZA MJESEČNE RAČUNE
Prema nekim podacima, godišnje mnogo trošimo na provizije. Plaćajte račune online jer većina banaka klijentima nudi ili plaćanje računa bez provizije ili s nekom minimalnom. Tako ćete uštedjeti novac, a i vrijeme koje biste proveli čekajući u redu pred nekim šalterom.

3. SLUŠANJE TUĐIH SAVJETA
Ok, osim ovih naših. Trebali biste biti apsolutno neovisni o dobrim i lošim mišljenjima i savjetima okoline. Vjerujte sebi i svome mišljenju.

4. PERSONALNO BRENDIRANJE
To je samo fancy menadžerski izraz, a zapravo je dovoljno da ne budete bezveznjakovići i već ćete biti formirani kao kvalitetan brend.

5. KORIŠTENJE SREDSTAVA ZA TUŠIRANJE...
...na intimnim dijelovima. Upotreba sapuna i krema za tuširanje nije dobra, kažu stručnjaci, jer je naša koža preosjetljiva. Najbolja je samo voda, ali ako baš morate koristiti neki proizvod, onda pronađite nešto nježno i prilagođeno intimnoj upotrebi.

6. PREPLAĆIVANJE NA KABELSKE KANALE
Možda bi vam osnovni paket kanala mogao biti dovoljan ako prijeđete na neku online varijantu poput Netflixa ili Stana (ili oba).

7. PLAĆANJE DULJEG JAMSTVA
Vaša prava su već pokrivena Zakonom o zaštiti potrošača pa je plaćanje produljenih jamstava čisto otimanje novca.

8. POPUŠTANJE POŽUDI
Evo rješenja koje neće poništiti vaš trening u šest ujutro nakon što vas savlada vučja glad pa na kolač poželite staviti majonezu. Prstom tapkajte od sljepoočnice preko cijelog čela do drugoga kraja glave prateći pogledom prst. Potom to napravite i u suprotnom smjeru te nastavite sve dok želja za hranom ne nestane. Zvuči čudno, ali je učinkovito.

9. ČEKANJE U REDU ZA PRIJAVU NA AERODROMU
Imate dodijeljeno mjesto u avionu i niko vam ga neće uzeti. Zato nemate potrebe žuriti se i sjesti što prije jer ionako nije baš udobno (osim ako ste u prvom razredu, a onda se ovo definitivno ne odnosi na vas). Sjedite i lagano sačekajte da se red raščisti pa na kraju mirno uđite u avion.

10. ISPIJANJE ZELENIH SOKOVA
Isključite mikser jer vaš probavni sustav ima dosta problema zbog nedostatka vlakana izazvanog neprestanim unošenjem voća i povrća u obliku sokova i smootheja. Blendiranjem se ukloni većina vlakana pa zato počnite žvakati jer je to dobro za vaš želudac.

Cosmopolitan.hr