Lifestyle

10 zlatnih savjeta promišljenog shoppinga

Autor: Žene.ba
10 zlatnih savjeta promišljenog shoppinga

Vrijeme je zimskih sniženja i svi smo u potrazi za neodoljivim ponudama koje se ne propuštaju, ali ne dopustite da vas to natjera na nepotrebno trošenje novca. U nastavku vam donosimo 10 korisnih savjeta kojih se valja pridržavati prilikom shoppinga, piše Elle.hr.

Rezanje etiketa i bacanje računa

Sigurno se i vama dogodilo da ste kupili nešto i istog trena odrezali etiketu i bacili račun samo da biste nakon nekoliko dana shvatili da vam se taj komad možda ipak ne sviđa toliko. Dopustite si barem nekoliko dana i nekoliko isprobavanja ispred ogledala prije nego odlučite hoćete li određeni komad stvarno zadržiti i nositi.

Shopping u društvu

Iako shopping u društvu najboljih prijateljica može biti zabavan najčešće dovodi do nepotrebnog trošenja i kupovanja pod utjecajem drugih, stoga budite oprezni i pokušajte se kontrolirati i kupovati stvari samo za koje ste sigurni da želite i planirate nositi.

Jeftine i nekvalitetne cipele

Svi smo se barem jednom zapitali zašto bismo za jedne dizajnerske cipele platili cijenu za koju možemo kupiti 10 pari cipela iz ponude high-street trgovina, ali nakon nekoliko nošenja shvatili smo zašto. Cipele iz high-street trgovina svakako mogu biti kvalitetne, ali obavezno ih isprobajte i hodajte u njima nekoliko minuta prije nego ih odlučite kupiti.

Odabir high-street komada

Dogodili se i vama da u jednom danu vidite haljinu iz neke high-street trgovine u 10 Instagram objava i odjednom pomislite kako je i vi hitno morate kupiti samo da bi vam nakon nekoliko sedmica dosadila? Svi smo bili u toj situaciji, stoga idući put razmislite je li određeni komad stvarno nešto što želite ili je samo kratkrotrajni trend.

Kupovina dizajnerskih komada bez uspoređivanja cijena

Ukoliko nemate neograničen budžet, svaka ušteda je dobrodošla, stoga idući put kada odlučite kupiti neki dizajnerski komad potrudite se istražiti kolika mu je cijena na drugim shopping platformama, koja je cijena dostave i koje su posebno pogodnosti   aktualne i iznenadit ćete se da možete uštedjeti i do nekoliko stotina kuna čak i kada nisu u pitanju komadi na sniženju.

Zaboravljanje na nova imena

Vidjeli ste prekrasnu haljinu novog nepoznatog brenda na Instagramu, cijena je neodoljiva i već ste odlučili da ćete je kupiti kasnije istoga dana, ali onda za nekoliko dana shvatite da ste potpuno zaboravili na to i sada se više ne možete ni sjetiti o kojem brendu se radilo. Svaki put kada nađete nešto što vam se sviđa, zapišite ili spremite naziv brenda i unesite raznolikosti u svoj ormar komadima manje poznatih dizajnera.

Čuvanje nove odjeće za posebne prigode

Kupovina odjeće za posebne prigode ima smisla ako znate o kakvoj je prigodi riječ, primjerice vjenčanje ili domjenak čiji datum je već poznat, ali često znamo kupovati odjeću za posebne prilike koje zapravo ne postoje, ali očekujemo da bi se mogle dogoditi, da bi se na kraju dogodilo da komadi koje smo kupili stoje u ormaru i čekaju i nikada ih ne nosimo.

Gomilanje stvari koje ne nosite

Potrudite se očistiti svoj ormar barem dva puta godišnje, prije ljeta i prije zime, olakšat ćete si slaganje odjevnih kombinacija, shvatit ćete koje komade više ne nosite i što zapravo trebate kupiti.

Strah od kupovanja sličnih komada koje već posjedujete

Ne strahujte od kupovine sličnih komada, ukoliko imate određeni kroj traperica koji vam odlično stoji ili najdražu boju, dopustite si kupovinu sličnih komada, svakako će vam se više isplatiti od kupovine trendovskih komada koji vam se nakon nekoliko mjeseci neće sviđati.

Samokontrola za vrijeme sniženja

Da, komad koji je snižen 70% odjednom izgleda izuzetno privlačno, ali razmislite što vam zaista treba, što je doista dobra ponuda, a što vam je privlačno isključivo zbog smanjene cijene.

Žene.ba