Lifestyle

12 tajni uređenja doma koje možemo ukrasti od sretnih ljudi

Autor: Žene.ba

Bez obzira na to koliko vremena provodite kod kuće, kada se napokon nađete u svom životnom prostoru on bi vam trebao pružiti osjećaj ugode i mira. U nastavku saznajte kako se to postiže jednostavnim trikovima za uređenje prostora.

Način na koji uređujete svoj životni prostor itekako ima utjecaja na vaše raspoloženje. Sretni ljudi vode računa o svom domu, a ovo su njihove tajne uređenja prostora zbog kojih je smiješak čest gost na njihovim licima.

1. Ne dozvoljavaju stvaranje nereda. Uvijek paze na to da se, na primjer, dva-tri časopisa ne pretvore u hrpu koja samo skuplja prašinu. Na vrijeme se rješavaju nepotrebnih stvari i ne dozvoljavaju da im one preuzmu prostor.

2. Predmete koje im puno znače iznose na vidjelo. Važna zahvalnica na zidu, sinove medalje, diploma… Što god za njih ima veliko značenje zaslužuje biti izloženo pogledima, a zbog tih predmeta ionako se osjećaju bolje čim ih ugledaju u prolazu.

3. Iskazuju vlastitu osobnost. Ne boje se u uređenjem unijeti sebe pa uvijek vode računa o tome da je njihov dom uređen onako kako njima to odgovara i ne nužno u skladu s trendovima.

4. Imaju kutak za odmor. Mala zona stvorena samo za njih ponekad nije veća od jednog ili dva kvadrata, ali to je njihov poseban prostor u kojem se udaljuju od svih briga i problema te uranjaju u svoj svijet.

5. Unose prirodu u dom. Što više biljaka, to bolje. Istraživanja su odavno dokazala da nas biljke smiruju i pozitivno utječu na naše psihološko stanje stoga se slobodno okružite njima.

6. Kod njih je uvijek "živo". Druženja s prijateljima ili obitelji napunit će istovremeno i vas i vaš dom pozitivnom energijom.

7. Vole svjetlo. Ako zbog položaja kuće ili stana tj. prozora na domu nemaju dovoljno dobar izvor prirodnog svjetla, nadomjestit će to umjetnim svjetlom. U dnevnim i večernjim prigodama često pale svijeće koje životnom prostoru daju posebnu toplinu.

8. Redovito čiste. Nisu robovi krpe i deterdženta, ali imaju svoj raspored redovnog čišćenja od kojeg ne odstupaju i zbog toga im je lako održavati urednost.

9. Spavaća soba je njihovo utočište. Prostorija u kojoj spavamo iznimno je važna. Stručnjaci za uređenje savjetuju da upravo ona bude prva kojoj ćemo posvetiti pažnju. Ona je posljednje što vidimo prije nego utonemo u san nakon dugog dana i prvo što vidimo kada se ujutro probudimo pa energiju te prostorije nosimo sa sobom.

10. Biraju boje koje podižu raspoloženje. Barem jedan zid u njihovom domu obojan je nekom od boja koje dokazano dobro utječu na nas poput zelene ili narančaste.

11. Vole "namirisati" svoj dom. Svijeće, difuzori ili pak miris za dom iz kućne radinosti poput zapaljene borove grančice – ugodan miris također podiže raspoloženje.

12. Pune životni prostor uspomenama. Fotografije na zidu ili na policama možda nije lako održavati, ali pogleda na njih svaki put razvlači usne u osmijeh. Stoga ne prežite od velikog broja fotografija u svom domu.

Zadovoljna.hr