Lifestyle

5 ideja za mirisni dom zbog kojih ćete zaboraviti na osvježivače

Autor: Žene.ba
5 ideja za mirisni dom zbog kojih ćete zaboraviti na osvježivače

Čim uđete u neki prostor osjetit ćete njegov miris. Ponekad je on suptilan te jako ugodan i može probuditi lijepa sjećanja. Ako je situacija obrnuta, mogli bi vam pomoći savjeti u nastavku

1. AROMA LAMPA IZ KUĆNE RADINOSTI
Na laganu vatru stavite lončić u koji ste prethodno ulili vodu. Zatim dodajte kriške limuna ili naranče te svježu metvicu ili lavandu, latice cvijeća, ovisno o godišnjem dobu i ukusima. Prostorom će se širiti prekrasan svježi miris, puno prirodniji od onoga koji pružaju aroma lampe.

2. REDOVITO ČISTITE ODVODE

Ako vam nedostaje svježine, bez obzira koliko čistili, možda je problem u odvodima. Jedan od načina kako se riješiti neugodnog mirisa je da u odvod obilato ulijete sredstvo za pranje posuđa s aromom limuna te zatim pustite toplu vodu. Želite li prirodniju varijantu, poslužite se sokom limuna ili limete te zatim također isperite odvod. Ako niti to ne pomogne uspite pola šalice sode bikarbone koju ćete zatim zaliti toplom vodom.

3. STAVITE SVIJEĆE NA MJESTA GDJE IH SE NAJMANJE OČEKUJE
Ako govorimo o svijećama i mirisima, vjerojatno vam je prva asocijacija puno upaljenih svijeća na jednom mjestu. Međutim, neke od njih najbolje je neupaljene staviti na mjesta gdje ih se najmanje očekuje, kao što su ormari s odjećom, ručnicima ili posteljinom. Ne samo da će vas svaki put kad otvorite vrata ormara zapuhnuti ugodan miris, već će ga upiti i vaša odjeća i tekstil.

4. BILJKE SU NEZAOBILAZAN DETALJ
Osim što ukrašavaju dom, sobne biljke čiste i osvježavaju zrak, a neke od njih imaju i jako ugodan miris. Isprobajte arapski jasmin, eukaliptus, geranije, kubanski origano.

5. ISKORISTITE MARAMICE ZA SUŠILICU
Mirisne maramice koje stavljate u sušilicu za rublje, možete iskoristiti i kako bi vaš dom bio mirisniji. Stavite nekoliko o ormare s odjećom, posteljinom, ručnicima.

Zadovoljna.hr