Vrijedi ih pročitati

5 inspirativnih wellness knjiga koje će potaknuti pozitivne transformacije

Autor: Žene.ba
5 inspirativnih wellness knjiga koje će potaknuti pozitivne transformacije
Foto: Ilustracija

Ako ste se zaželjeli korisnih, konkretnih i edukativnih knjiga uz koje ćete se opuštati sljedećih sedmica, donosimo prijedloge koje možete uzeti u obzir. Ovi su naslovi probrani i sigurni smo da ćete iz njih naučiti nešto novo, osnažiti se i inspirisati. 

Wellness Almanac, The Leaping Hare

“Wellness Almanac” nešto je u potpunosti novo domaćoj publici. Podijeljen je po godišnjim dobima i mjesecima, ovaj almanah pružit će vam podrobniji uvid u pozitivne afirmacije, spiritualne rituale, meditaciju, refleksiju, povezanost s prirodom i dublje razumijevanje svjesnosti.

Razgovori koji su mi promijenili život, Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar poznata je slovenska glumica koja je godinama vodila televizijsku emisiju “Zvezdana”. Prisjećajući se susreta i razgovora s priznatim ličnostima, poput Aljoše Bagole, Danijele Martinović, Brune Šimleše, Nicka Vujičića, Ane Bučević, dr. Nele Sršen i Jorgea Bucaya, Mlakar nas pušta da zavirimo u dubine njihovih misli o intrigantnim životnim i duhovnim temama koje nas zauzvrat potiču na duboka razmišljanja. Ovi će vas razgovori osvojiti od prve stranice, obećavajući nezaboravno putovanje za srce i dušu.

Nutricionizam bez maske, Lyndi Cohen

Lyndi Cohen australska je influencerica s fokusom na zdravu prehranu i tjelovježbu, no s ciljem da poruši sve stereotipe i dezinformacije kojima smo svakodnevno okruženi. U ovoj vizualno prekrasnoj i sadržajno zanimljivoj kombinaciji priručnika i kuharice, Lyndi nam modernim i jednostavnim jezikom nudi iskrene i prijateljske savjete kako izliječiti odnos s hranom, slušati svoje tijelo i umiriti um. S više od 50 ukusnih i jednostavnih recepata, potiče nas na zdrav život kojim podižemo raspoloženje i uravnotežujemo hormonalnu sliku.

Osviješteni i visoko učinkoviti, Chelsea Pottenger

Kako bi iznova isplivala na površinu, Chelsea se posvetila proučavanju svjesnosti i meditacije te je temeljito promijenila prioritete, smjestivši svoju dobrobit na prvo mjesto. U ovom naslovu nas vodi kroz jednostavne, naučno utemeljene alate uz pomoć kojih je moguće uravnotežiti svoju nutrinu i djelovati na visokom nivou izvedbe. Otkrijte kako smanjiti stres i iscrpljenost, preoblikovati negativno razmišljanje, povezati se s pozitivnom energijom, obnoviti svoje fizičko zdravlje i ojačati otpornost.

Moć disanja, Jennifer Patterson

Knjiga “Moć disanja” sveobuhvatan je vodič za sve one koji nastoje uvesti meditativno disanje u svoju dnevnu rutinu. Utemeljen na raznovrsnoj praksi disanja koja potiče iz različitih iscjeliteljskih i duhovnih tradicija, ovaj priručnik obuhvaća 25 jednostavnih vježbi koje možete izvoditi sami ili s partnerom/icom kako biste unaprijedili osjećaj povezanosti, poboljšali kreativnost te osnažili osjećaj radosti i unutarnje mudrosti, ili kako biste pak ublažili depresiju, anksioznost, paniku, traumu, osjećaj napetosti ili fizički bol.