Lifestyle

5 načina na koje možete prenijeti ugođaj herbarija u svoj dom

Autor: Žene.ba

Sjećate li se nastavnih sati Prirode i zadataka izrade svog prvog herbarija? Iako je to tada imalo edukativnu funkciju, u prikupljanju biljaka tijekom šetnje prirodom, njegovu pažljivom sušenju i konačnom slaganju u predviđenu mapu zaista ima nešto posebno i romantično.

1. Uokvirite najdraže sušene biljke
Najjednostavniji način na koji će se vidjeti vaša ljubav prema biljkama, a koje će biti zaštićene od prašine i vlage jest da uokvirite latice i lišće svojih miljenica. Nakon što dobro osušite dijelove biljaka, odaberite okvire koji će pristajati u vaš prostor.

Želite li svojoj maloj galeriji dati suvremenu notu, biljke uokvirite u okvire koji imaju staklo s obje strane. Ako ste pak tradicionalniji, biljke možete uokviriti i na bijelom ili žućkastom papiru, baš poput onih koji se nalaze u samoj mapi za bilje koja se može kupiti u papirnicama i knjižarama. Dakako, možete se poigrati i 3D okvirima i vrućim ljepilom pa napraviti prave male cvjetne skulpture unutar okvira.

2. Napravite cvjetno uzglavlje za krevet
Ako ste vješti s rukotvorinama i želite imati nešto unikatno, zašto ne biste napravili vlastito uzglavlje za krevet od cvijeća? To možete napraviti od nekoliko komada drva i žica u koje ćete uplesti biljke, no jednako tako dovoljno je i samo vruće ljepilo i cvijeće.

U tom slučaju biljke spojite silikonskom niti i vrućim ljepilom, postavite na zid i vaše uzglavlje iz snova je gotovo. Ako pak želite da to uzglavlje traje godinama, možete posegnuti i za umjetnim cvijećem.

Zadovoljna.hr