Lifestyle

5 situacija u kojima i najsnažnije žene jednostavno moraju odustati

Autor: Žene.ba
5 situacija u kojima i najsnažnije žene jednostavno moraju odustati

Upornost i ulaganje truda bez obzira na ishod hvalevrijedne su kvalitete, ali ponekad jednostavno moramo naučiti reći: "Dosta je!"

Možda se ponosite time što ste snažna žena koja nikada ne odustaje unatoč okolnostima koje su protiv vas, ali u određenim situacijama to biste ipak trebali napraviti za vlastito dobro.

Kada…

1. … shvatite da neće biti bolje

Bez obzira na to radi li se o neugodnoj situaciji na poslu ili u ljubavnom odnosu, prije ili kasnije dođe trenutak u kojem osvijestimo činjenicu da za naš problem jednostavno nema rješenja. Snažne žene u tim trenucima često pokušavaju promijeniti nepromjenjivo, ali takvim ponašanjem zapravo sebi nanose štetu. Moramo prestati uvjeravati same sebe da će možda biti drugačije kada nam i intuicija govori da se to nikada neće dogoditi. U takvim situacijama moramo se "predati".

2. … zbog svega pati vaše zdravlje

Čak i kada se stopostotno dajemo u pozitivnim situacijama, to nas iscrpljuje. Isto ponašanje u negativnim situacijama ima još veći utjecaj na naše psihičko i fizičko zdravlje. Kada se psihički ili fizički osjećate izmoreno zbog truda koji ulažete u rješavanje određenog problema i kada vaše tijelo jasno pokazuje da mu je dosta, tada je vrijeme za odustajanje jer ništa nije vrijedno ugrožavanja vlastitog zdravlja.

3. … shvatite da vaš trud nikada neće biti nagrađen

Kada je u pitanju posao, teško se odlučujemo na rizik. Želimo zadržati svoje radno mjesto pod svaku cijenu, čak i kada osjećamo da se naš rad ne cijeni. Međutim, to ne znači da nestaje naša želja za napredovanjem i usavršavanjem. Ako ste primijetili da vaš trud i zalaganje nikada neće biti nagrađeni ili često netko drugi preuzima zasluge za vaš uspjeh, možda biste ipak trebali riskirati i otići s tog radnog mjesta. Jedno je sigurno – ako ostanete tu gdje jeste, vaše osobno nezadovoljstvo samo će rasti.

4. … se vaši prioriteti promijene

S vremenom se puno toga mijenja, pa tako i naši ciljevi. Ako određena stvar više nije vaš prioritet, ne morate osjećati dužnost da ne odustajete od nje. Posvetite se onome što stvarno želite jer u tome leži ključ dugoročnog zadovoljstva.

5. … jednostavno niste sretni

Kada osmijeh teško dolazi na vaše lice, vrijeme je za preispitivanje svih aspekata vlastitog života. Zavirite u sebe i probajte shvatiti što (ili tko) koči vašu sreću. Možda korijen problema nije samo u tome, nego i u činjenici da ne znate u pravo vrijeme odustati od pogrešnih stvari ili ljudi.

Zadovoljna.hr

Da li biste ih nosile?

Crocsice s biserima: Modni izazov za samo najodvažnije

THE TORTURED POETS DEPARTMENT

Taylor Swift započinje novu eru

Slavi 24 godine ljubavi

Victoria Beckham otkrila tajnu za sretan brak