Lifestyle

5 trikova kako olakšati svakodnevnu beauty rutinu kada ste na ljetovanju

Autor: Žene.ba
5 trikova kako olakšati svakodnevnu beauty rutinu kada ste na ljetovanju

Voditi svakodnevnu beauty rutinu kod kuće mnogo je lakše nego kad smo na putovanju. U udobnosti vlastitog doma, svi su nam proizvodi na raspolaganju i najčešće imamo zadane korake koje pratimo kako bismo koži i kosi omogućili najbolju moguću njegu, a one nam to vratile svojim zdravljem i sjajem.

No, nositi na ljetovanje sve proizvode koji nam se inače nalaze nadohvat ruke na polici u kupaonici rijetko kada je sretno rješenje, što zbog količine prtljage koju nosimo, a što zbog relativne nepraktičnosti full size kozmetičkih proizvoda. Ako zbog navedenih stvari ipak ne želite nositi svu kozmetiku na godišnji odmor, a opet ne želite kompromitirati svoju uhodanu beauty rutinu, postoji nekoliko trikova uz koje nećete morati žrtvovati uobičajenu njegu.

TRAVEL SIZE PROIZVODI

@aheatedmess

Ovo je možda najočitije rješenje za putovanja i odličan način da vam u putnu kozmetičku torbicu stane baš sve što inače koristite. I na našem tržištu sada možete pronaći odlične travel size proizvode, koji se u drogerijama uvijek nalaze na istom mjestu, u blizini blagajne. Njihova ponuda sve je veća, a osim toga mnogi su beauty brendovi čiju kozmetiku koristimo predstavili svoje travel size setove koji sadržavaju sve potrebno za bezbrižno ljeto. Ako u ponudi na našem tržištu ipak ne nađete traženu mini verziju proizvoda koji želite, uvijek ga možete pretočiti u manju ambalažu.

FORMULE U STICKU

Proizvodi u sticku su multifunkcionalni, imaju više od jedne namjene i praktične su veličine pa stanu u svaku torbicu. Nema opasnosti da će se proliti, a osim toga su travel friendly, pogotovo kada putujete avionom i imate ograničenja po pitanju kozmetike.

@beautybymo_tutorials

MARAMICE I VATICE ZA SKIDANJE MAKE UPA

Najbrže rješenje za uklanjanje make upa svakako su maramice za čišćenje lica, no ako želite neko ekološki prihvatljivije rješenje za putnu torbu, isprobajte proizvode poput pamučnih blazinica koje se mogu prati i ponovno koristiti.

PRAKTIČNE PALETE

Ovo nisu palete sjenila ili ruževa za usne, već sasvim prazne palete, spremne za pohranjivanje omiljenih make up proizvoda na jednome mjestu. U njih ćete moći pohraniti potrebnu količinu tekućeg pudera, korektor, rumenila i highlightera i u jednoj paleti ponijeti skoro sve potrebno za svoj ljetni make up look.

PUTNO OGLEDALO

Kada odsjedate u hotelskoj sobi ili apartmanu, možda vam neće baš sve biti po mjeri u kupaonici, koja potencijalno može imati loše osvjetljenje ili loše ogledalo. Kako biste se osigurali, prije polaska na ljetovanje u kozmetičku torbicu pospremite i praktično sklopivo ogledalo koje neće zauzeti puno mjesta.

Journal.hr