Lifestyle

Angelina Jolie se bojala za sigurnost djece tokom braka sa Bradom Pittom

Autor: Žene.ba
Angelina Jolie se bojala za sigurnost djece tokom braka sa Bradom Pittom

Angelina Jolie je za Guardian izjavila kako se bojala za sigurnost djece tokom braka sa Bradom Pittom. Također je kritikovala američku vladu zbog neulaganja napora u zaštitu prava maloljetnika.

Na pitanje šta se dogodilo pa se počela bojati za njihovu sigurnost rekla je da još uvijek ne može otkriti detalje jer je u toku sudski proces. Međutim, klimanjem glave je potrvrdila da je riječ o porodičnom zlostavljanju.

Zatim je kritikovala SAD kao jedinu zemlju koja nije u potpunosti ratificirala Konvenciju Ujedinjenih naroda o pravima djeteta (UNCRC). Tvrdi da je Pitt verbalno i fizički zlostavljao njihovog usvojenog sina Maddoxa tokom privatnog leta.

"Problem ne počinje jednim incidentnom (misleći na scenu iz aviona). Situacija je mnogo složenija od toga", rekla je, dodajući da je nedostatak ratifikacije imao veliki utjecaj na njenu pravnu bitku s Pittom jer Maddox nije dobio priliku govoriti o spomenutom događaju na sudu.

Pitt je priznao da ima problem s alkoholizmom i da se derao na Maddoxa, ali je uvijek poricao da ga je fizički zlostavljao. FBI ga je oslobodio krivice zbog incidenta u avionu.

Jolie je kako se osjeća slomljeno zbog svega što se desilo i da želi da porodica konačno nastavi živjeti normalnim životom: "Ovo se odnosi na sve nas, uključujući njihovog oca. Bez obzira na sve, zauvijek ćemo biti porodica".

Žene.ba