Lifestyle

Baršun u interijerima za tople, duge, stylish zimske dane

Autor: Žene.ba
Baršun u interijerima za tople, duge, stylish zimske dane

S obzirom na vremenske uvjete, prirodno je da više vremena provodimo u toplini doma. Kako bi zimski ugođaj dočarali i u domu, interijerima dodajemo baršun – omiljeni materijal koji će nas sa stilom grijati u hladnim danima. Poznati brendovi specijalizirani za uređenje doma u svoje zimske kolekcije baršun su ubacili kroz komade statement namještaja i detalja za dekoriranje. Dozu inspiracije donosimo u nastavku.

https://www.instagram.com/p/BqDNyjlF-VU/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_script

BARŠUN U PALETI BOJA

https://www.instagram.com/p/BpznuvcjXI-/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_script

Da boje u uređenju doma imaju važnu ulogu, dobro je poznato. Osim što kreiraju raspoloženje, odraz su osobnosti i vlastitog stila, a kao takve podložne su promjenama kroz godišnja doba. Baršun izgleda apsolutno neodoljivo u svim nijansama, a zimski favoriti su plavi, žuti, sivi, roza, koraljni i zeleni tonovi. Svi se izvrsno slažu sa zlatnim, srebrenim i bakrenim detaljima. Stol za objed uskoro će postati centar zbivanja gotovo svakog doma.

MALI DETALJI KOJI ČINE VELIKU RAZLIKU

https://www.instagram.com/p/Bp-G21XHy8L/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_script

Dodiri baršuna u domu za tren naprave promjenu, a upravo su sofisticirani interijeri s Instagrama mjesto inspiracije koju želimo realizirati i u svome domu. Za dekoraciju i preuređenje stana nije nužno potreban veliki budžet. Uz samo nekoliko statement detalja poput jastuka, deki, zavjesa, stolica i taburea postići ćete željeni efekt. Uživanje u prazničkoj atmosferi počinje već sada, a potrajat će sve dok traju niske temperature. Poigravanje tekstilom zabavan je posao stoga smo kao prikladni materijal izabrali topli baršun.

https://www.instagram.com/p/Bpwx9EkgEMH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_script

https://www.instagram.com/p/BpAT-0TBsue/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_script

Baršunaste sofe čak će i ‘najhladniji’ interijer pretvoriti u topli prostor koji poziva na odmor. Ukrasite ih ukrasnim jastucima raznih dimenzija iako jednako dobro izgledaju i bez detalja. Deke od baršuna glavni su saveznik u dugim zimskim noćima u koje ćemo se ogrnuti uz topli čaj i dobru knjigu. U zimskim mjesecima zavjese igraju ključnu ulogu u stvaranju atmosfere. Kraći dani s puno oblaka neizbježno donose i premalo sunčevog svjetla u dom. Kako bi tome doskočili mnogi zavjese drže razmaknutima. One od baršuna poprilično su ‘jake’ stoga predlažemo da ih postavite na rubove karniše u službi podizanja izgleda već postojeće, prozračnije zavjese.

https://www.instagram.com/p/Bppjq4rjw9f/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_script

https://www.instagram.com/p/Bp63mqaA377/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_script

https://www.instagram.com/p/Bn4REkkAOJs/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_script

Journal.hr