Lifestyle

Brigitte Macron, supruga francuskog predsjednika, otkrila detalje njihove romanse

Autor: Žene.ba
Brigitte Macron, supruga francuskog predsjednika, otkrila detalje njihove romanse

Supruga francuskog predsjednika Brigitte Macron izjavila je da je deset godina čekala da se vjenča sa Emmanuelom Macronom i da je odložila njihovo vjenčanje zbog svoje djece.

"Brigitte Macron je odložila brak sa budućim francuskim predsjednikom za deceniju, jer se plašila da bi životi njeno troje djece bili uništeni ozvaničavanjem njene veze sa dječakom njihovih godina", navodi britanski list "Times", prenosi Tanjug.

Brigitte (70), bivša profesorica glume Emmanuela Macrona (45) otkrila je detalje njihove romanse u učionici u intervjuu za časopis "Paris Match", kao i detalje svog života kao prve dame od 2017. godine.

Macron je imao 15 godina kada se zaljubio u Brigitte, 40-godišnju udatu ženu čija je kćerka Lorans bila njegova drugarica u katoličkoj školi Providans u Amiensu, na sjeveru Francuske.

Postepeno je podlegla njegovim čarima i afera je izazvala skandal u provincijskom gradu Pikardi.

Macronovi roditelji, oboje ljekari, poslali su ga u Pariz da nastavi školovanje, ali on je nastavio da održava kontakt sa Brigitte.

"Glava mi je bila u haosu", rekla je ona i dodala da je obuzeo "uragan" kada joj je preminuo otac.

"Emmanuel je morao da ode u Pariz. Rekla sam sebi da će se zaljubiti u nekoga njegovih godina. Nije se dogodilo", naglasila je ona.

Odustala je od predavanja glume, ali je predavala francuski i latinski jezik.

"Jedina prepreka su bila moja djeca. Čekala sam da im ne uništim živote. To je trajalo 10 godina... Možete zamisliti šta su slušali" kazala je Brigitte.

Međutim, kako je navela, nije željela da propusti svoj život.

"Ne znam kako bi moji roditelji, koji su bili uzor vjernosti i dobrog obrazovanja, reagovali na naš brak", rekla je ona.

Poticala je iz bogate porodice poslastičara i njena majka Simon Trogneks je umrla 1996.

Brigitte je kazala da su se njena starija braća i sestre šalili na račun tračeva tako što su govorili da otac gleda sa neba "Paris Match".

Razvela se od svog supruga bankara Andre-Luja Ozijera, 2006. godine i udala se za Macrona 2007. godine, kada je on bio mladi državni službenik.

Njen sin sada ima 48 godina, tri godine je stariji od njenog drugog muža, a njene kćerke imaju 46 i 39 godina.

Ozijer nikada nije dao intervju i umro je 2019. godine.

Emmanuel i Brigitte vode miran život, ona priprema predsjedniku doručak, a ponekad i večeru, čekajući da se vrati kući sa posla između 22 i 23 časova.

Ona radi na obrazovanju odraslih u dobrotvorne svrhe i naučila je da izdrži kritike, kao što je pronalaženje grešaka prilikom odabira garderobe.

Govoreći o stranim liderima, Brigitte se pohvalno izjasnila o britanskom kralju i kraljici, koje je ugostila tokom državne posete u septembru.

Kada je došao kraljevski par, kako je navela, bila je zabrinuta, međutim, Camila je izašla iz auta i poljubila je, a kralj Charles je, kako je istakla, veoma kultivisan i zabavan. Melania Trump, koja je posjetila Jelisejsku palatu 2017. sa svojim suprugom, bivšim predsjednikom SAD Donaldom Trumpom, bila je veoma slatka, rekla je Brigitte Macron.

"Ali ona čvrsto drži svog muža. Kada za večerom kucne na sat, njen muž shvata da je vrijeme da ustane i ode. On se pokorava. Ona ima jaku ličnost", naglasila je Brigitte.

Žene.ba

Ovo su najljepše kombinacije

Ombre zidovi su novi hit u svijetu enterijera

Ljubav ne poznaje godine?

Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway

Nije samo roditeljima teško

Kako stres roditelja utiče na djecu