Lifestyle

Ciljevi za sretan život

Autor: Žene.ba
Ciljevi za sretan život

Zimi rogoborite protiv hladnoće i bljuzge i sigurni ste da će vam život biti puno ljepši kad dođe ljeto. Ljeti šizite zbog vrućine, proklinjete klima uređajte od kojih ste hronično bolesni i jedva čekate da zahladi. Kad ste solo, priželjkujete dečka s kojim biste se mazili pod dekicom. Kad ste s dečkom pod dekicom, mislite kako bi bilo genijalno da ste solo pa da možete s frendicama krstariti klubovima. Ukratko, nikad niste sretni i zadovoljni. Istraživanja su pokazala da su najsretniji oni ljudi koji su u stanju izvući iz svake situacije u kojoj se nađu maksimum, uživati u trenutku i ne opterećivati se previše prošlošću ili budućnošću. Evo kojim ciljevima trebate stremiti....

NAUČITE UŽIVATI U SITNICAMA. Umjesto da živite za grandiozan vikend dejt ili izlazak (koji uglavnom ne ispuni vaša očekivanja), u svakom danu pronađite izvor veselja i radosti. Bio to ukusan kolač, telefonska "trač" partija s prijateljicom ili maženje s kućnim ljubimcom.

KONCENTRIRAJTE SE NA JEDNU STVAR KOJU RADITE Ako ste si u ponedjeljak zadali 10 bitnih stvari koje trebate napraviti u tom danu, vrlo vjerojatno ste od panike i stresa zablokirali i niste napravili niti jednu. Rasporedite zadatke i fokusirajte se na jedan, a o ostalima se trudite ne razmišljati, dok ne dovršite taj prvi.

PRESTANITE DOKUMENTIRATI I POČNITE ŽIVJETI Stalno fotkate genijalne kadrove iz svog života i prirode i objavljujete na svom Instagramu. Jedini je problem što u tim trenucima ne stignete uživati jer provjeravate kakvo je svjetlo, jeste li dovoljno dobro ispali, je li wi-fi na raspolaganju...Jednog će vam dana biti žao kad shvatite da su, dok ste vi petljali po svom mobitelu ili foto aparatu, vaše prijateljice petljale s prezgodnim frajerima.

PRESTANITE PLANIRATI I POČNITE ŽIVJETI Zimi planirate ljetne praznike, ljeti planirate zimske, stalno "skačete" u budućnost umjesto da ste koncentrirani na sadašnji trenutak.

OSLOBODITE SE PROŠLOSTI Često si nešto zamjerate. Žene su načelno sklonije do besvijesti analizirati neke svršene situacije, pokušavajući dokučiti zašto se nešto dogodilo tj. dobiti odgovore koji će ih zadovoljiti. Realnost je sljedeća: ni stoljetno mozganje neće vam pomoći da riješite neke dileme pa je bolje da se njima uopće ne zamarate.

Cosmopolitan.hr