Sir i čokolada odličan su desertni par, koji možete pripremiti u obliku torti za svečane događaje ili kada jednostavno želite počastiti sva svoja osjetila finim kolačem.
Združite ove slatke favorite u jednu neodoljivu kombinaciju koja se brzo priprema i još brže jede.
Sastojci za podlogu:
150 grama prhkih keksa s maslacem
100 grama maslaca
2 žlice kakaa
Krema:
300 grama čokolade za kuhanje
500 grama sira mascarpone
200 grama šećera u prahu
250 ml vrhnja za šlag
Priprema:
1. Usitnite kekse i pomiješajte s rastopljenim maslacem. Obložite kalup za pečenje torti papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i maslaca.
Kekse možete usitniti u blenderu, mlincu za kavu i orahe, ili ih položiti u vrećicu pa "istući" valjkom za tijesto dok ne dobijete slatki prah.
2. Mikserom istucite vrhnje za šlag, dodajte mascarpone, šećer u prahu te rastopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu pa je prelijte na podlogu od keksa.
3. Ostavite ovako pripremljenu tortu od sira u hladnjaku na nekoliko sati stvrdne.
SAVJET PLUS: Od čokolade možete napraviti i glazuru te je preliti preko torte, a slasne kriške poslužiti i uz komadiće omiljenog voća i komadiće oraha, lješnjaka ili badema.
Zadovoljna.hr