Zbog uloga u filmovima

Čudne dijete glumaca: Pili glinu, jeli živu jetru

Autor: Žene.ba
Čudne dijete glumaca: Pili glinu, jeli živu jetru
Foto : Ilustracija

Planovi prehrane koje koriste glumci često uključuju povrće, voće, unos proteina, vježbanje i smanjenje unosa šećera. Ali, nije svaka slavna osoba odabrala "lagan" put. Neke od njih su smislile vlastite metode koje nisu uvijek završavale dobro.

Ashton Kutcher se pridržavao dijete sastavljene isključivo od voća, orašastih plodova i sjemenki kako bi se pripremio za ulogu Steve Jobsa. Na kraju je bio hospitalizovan dva puta zbog pankreatitisa.

Christian Bale je imao vrlo restriktivnu dijetu za svoju ulogu u filmu "Mašinista". Svaki dan je konzumirao samo crnu kafu, jednu jabuku i konzerviranu tunjevinu. Osim toga, izjavio je: "Smislio sam apsolutno genijalan način da mršavim, samo pušim cigarete i pijem viski."

Zbog ozbiljnih gubitaka u tjelesnoj težini, producenti filma morali su ga zaustaviti zbog zdravstvenih rizika.

Anne Hathaway je konzumirala samo dva tanka sloja paste od sušenih zobenih pahuljica dnevno dok je igrala Fantinu u "Les Misérables".

"Morala sam postati opsjednuta time, ideja je bila da izgledam blizu smrti", prisjetila se glumica toga iskustva.

Također je rekla da je dijeta bila zaista loša za njeno zdravlje, rekavši da taj gubitak težine nije bio dugoročno dobra stvar za njeno zdravlje.

Zoë Kravitz je priznala da je konzumirala glinu kako bi smršala za svoju ulogu, objašnjavajući da je to radila pokušavajući pronaći zdraviji pristup, iako nije zdravo. Smatrala je da unos gline čisti tijelo i daje osjećaj ispunjenosti.

Natalie Portman je tokom snimanja "Crnog labuda" praktikovala izuzetno restriktivnu prehranu, živeći "samo na mrkvi i bademima". Glumica je opisala nekoliko noći kada je pomislila da će doslovno umrijeti zbog takvog načina prehrane.

Leonardo DiCaprio je insistirao na jedenju sirove bizonske jetre dok je snimao film "Povratnik" kako bi što vjernije dočarao svog lika, Hugha Glassa. Iako mu je odjel za rekvizite pripremio lažni komad mesa od želea, Leo nije bio zadovoljan izgledom te je inzistirao na konzumaciji prave jetre zbog autentičnosti.

Sylvester Stallone konzumirao je obroke ogromnih proporcija za svoju ulogu u filmu "Zemlja policajaca". Jedan od obroka uključivao je "pet palačinki natopljenih namazom od kikirikija i šlagom, zdjelu ovsenih pahuljica, dvije kifle s obiljem kikiriki namaza, deset prženih jaja, pomfrit i cheesecake". Iako mu dijeta tada nije smetala previše, izjavio je da mu je bilo izazovnije izgubiti višak kilograma nakon završetka snimanja.