23. septembar

Dolazak jeseni: Savjeti za posljednje dane ljeta

Autor: Žene.ba
Dolazak jeseni: Savjeti za posljednje dane ljeta
FOTO: Ilustracija

Jesen stiže 23. septembra što znači da je važno iskoristiti posljednje vikende ljeta 2024. godine za opuštanje i organizaciju željenog života.

Pripreme za jesen će biti ugodnije ako posljednje dane ljeta iskoristite do kraja, zato donosimo nekoliko korisnih savjeta za posljednje vikende ove sezone, prenosi azra.ba.

Izlet za vikend
Još jedno putovanje za kraj ljeta? Zašto ne?! Nemojte se previše zamarati s pakiranjem ili naručivanjem kod frizera. Kako kažu, budite “prisutni u trenutku” i doživjet ćete sasvim novo iskustvo putovanja.

Vježbe za opuštanje
Koliko ste puta obećali da ćete naučiti vježbe disanja, isprobati jogu, naspavati se ili samo sjediti na balkonu i gledati u daljinu s čajem kamilice u ruci, ali ste umjesto toga završili na kauču skrolajući po Instagramu? Užurbana sezona stići će uskoro pa zašto ne biste iskoristili posljednje dane ljeta za uvođenje zdravih navika?

Uživajte u ljetnoj garderobi i pripremite jesensku
Još niste “isfurali” one sandale s cvjetovima koje ste kupili u najdražem high street dućanu niti odjenuli haljinu koja u vama izazova strahopoštovanje. Sve te predivne ljetne komade odjenite sada, a zatim s puno ljubavi pripremite jesensku garderobu u ormaru.

Spremite hranu unaprijed
Zamislite samo koliko ćete biti sretni kad na hladan, kišni dan stignete kući umorni s posla i sjetite se da u zamrzivaču imate već pripremljenu porciju omiljenih lazanja ili nekog drugog jela kojem je samo potrebno podgrijavanje? Iskoristite svježe, zdrave namirnice i skuhajte hranu koju ćete zamrznuti za nadolazeće mjesece.

Šetnja u prirodi
Šetnja u prirodi uvijek je dobra ideja, istražite (sigurne) staze i mjesta u vašoj blizini na kojima još niste bili ili ih dugo niste posjetili i uputite se na opuštenu šetnju uz dobru prijateljicu, dečka, člana obitelji ili novi album koji ste baš htjeli preslušati.

Postanite turist u vlastitom gradu
Odjenite svoju omiljenu ljetnu kombinaciju i posjetite muzej, pozorište, vidikovac ili neko drugo kultno mjesto u svome mjestu koje biste preporučili turistima, a gdje sami niste bili godinama.