Lifestyle

Elle MacPherson ima 54 godine i izgleda senzacionalno. Koja su četiri pravila za dobar izgled kojih se pridržava?

Autor: Žene.ba
Elle MacPherson ima 54 godine i izgleda senzacionalno. Koja su četiri pravila za dobar izgled kojih se pridržava?

50-e su doista nove 40-e, barem kada govorimo o supermodelu Elle MacPherson koja fascinira javnost svojim izgledom. Ova vitka Australka je s ponosom nosila nadimak "The Body" punih 30 godina kada je bila jedna od najtraženijih manekenki za kampanje kupaćih kostima, a po svemu sudeći te iste kampanje može snimati i danas. Elle ne skriva da je dobar izgled u njenim godinama rezultat puno rada, odricanja ali i novca, jer doista trebate imati vremena i sredstava da se u potpunosti posvetite sebi. Iako se više ne bavi modelingom tu i tamo odradi neki editorial kao što je slučaj s septembarskim izdanjem španjolskog Voguea u kojem je promovirala svoj Super Eliksir koji važi za jedan od najprodavanijih u svijetu luksuznih dodatak prehrani. Elle u intervjuima često priča o svom načinu prehrane, planu vježbanja i svim stvarima koje radi kako bi ostala u top formi. Od svih informacija koje je medijima dala u proteklih godinu dana izdvojili smo četiri ključna savjeta kojih se svi možemo pridržavati u nekoj normalnoj mjeri, a koji će nam sigurno donijeti vidljive promjene na tijelu.

1. Alkalna dijeta

Poput mnogih poznatih žena Elle se trenutno pridržava alkalne dijete. Njen meni se uglavnom sastoji od raznovrsnog povrća koje je bogato vitaminima i mineralima i dobrih žitarica. Njezin nutricionist dr. Laubscher kaže da procesuirana hrana uzrokuje glavobolje, nadutost, dobivanje na težini i manjak energije te svim svojim klijenticama, uključujući Elle, savjetuje da paze na kiselost organizma i prehranu baziraju na raznovrsnom povrću, voću, sjemenkama i žitaricama. Primjerice za doručak možete napraviti zdravi smoothie po načelima alkalne dijete a koji se sastoji od 1 banane, 1 nektarine, 1 žlica Super Eliksir praha (možete staviti i prah Spiruline), bademovo mlijeko i špinat.

elle amcpherson

2. Tri litre vode dnevno

Važnost hidratizacije organizma nije neko novo otkriće pa ipak velik broj ljudi ne ispija dovoljno tekućine tijekom dana. Voda ima puno benefita za tijelo ali i za kožu. Čisti organizam od bakterija, koža je mekša i čišća, kosa i nokti izgledaju zdravo. MacPherson kaže da dnevno pije 3 litre vode i to je pravilo kojeg se strogo pridržava.

3. Vježbanje pet puta sedmično

Elle se bavi svim mogućim sportovima od joge, trčanja, boksa do penjanja. Trenira pet puta sedmično i motivira se tako da su aktivnosti različite. Kako kaže važno je imati strukturu i redovan tempo koji se prati. Ako vam je pet puta sedmično previše, što mnogima od nas jest zbog poslovnih i obiteljskih obveza, i tri puta sedmično će biti sasvim u redu za postizanje cilja i održavanje rezultata. Najvažnije je da postoji kontinuitet te da se treninzi ne preskaču.

elle macpherson

4. Redovna eksfolijacija tijela i lica

Elle se kune u moć redovne eksfolijacije za zdrav i sjajan izgled kože lica i tijela. Svaki dan radi blagi piling tijela koji uklanja mrtve stanice s kože i tako potiče regeneraciju stanica. Nakon pilinga se maže kokosovim uljem. Isti postupak radi s licem za čiju eksfolijaciju postoji cijeli niz odličnih proizvoda. Jedan od najpopularnijih na svijetu je losion P50 s potpisom francuskog brenda Biologique Recherche.

Buro 24/7