Lifestyle

Granulat sikavice: U znaku zdrave jetre i kože, dobre volje i dugovječnosti

Autor: Žene.ba

Bijesan i mrzovoljan čovjek nikome nije drag, no kada saznate da se od davnina izvor tih pogubnih osjećaja krije upravo u jetri, možda ćete na to drugačije reagirati.

Mudri poznavatelji prirode i njezinog blaga već preko 2000 godina znaju da tome ima lijeka, a on se nalazi u biljci s desetak imena, čudnovatih i podosta oprečnih. Riječ je o sikavici ili gujinoj travi ili trnu sv. Marije ili bijelom stričku ili gospinom trnu ili…

Baš sve je voli…
Kako god je zvali, jetra je voli, a voli je i koža. Zaslužna je za dobru volju i ugodno raspoloženje, zaslužna je zapravo za dobrobit baš svake stanice u našem organizmu.

Granulat sikavice je potpuno prirodan proizvod od sjemenki (ploda) sikavice iz kontroliranog ekološkog uzgoja. Proizvod je dobiven mehaničkim postupkom, bez dodataka konzervansa, boja i drugih aditiva, ne sadrži alergene.

Njegova moć sadržana je u cjelovitom silimarin kompleksu u sirovom nekristaliziranom obliku. Silimarin je čak 10 puta jači antioksidant od vitamina E, osim što stanice organizma štiti od oksidativnog šoka, on za 35% povećava razinu još jednog značajnog antioksidanta – glutationa.

Silimarin kompleks
Silimarin kompleks je važan kako bi sačuvao glutation koji je „master“ antioksidant u ljudskom tijelu a njegov manjak u organizmu je ekstremno važan prilikom formacije bolesti. Najveća i najvažnija sinteza glutationa se odvija u jetri. Najvažnija zadaća silimarina jest da čuva glutation jer se zbog utjecaja toksina, hrane, stresa, lijekova, trauma, starenja i infekcija iscrpljuje jetra i razina glutationa u organizmu. Stanje krvi uglavnom se oslanja na zdravlju jetre, jetra uklanja štetne tvari iz krvi, potpomaže u proizvodnji hormona, detoksificira tijelo, oslobađa glukozu u krvotok, stoga je jetra i često meta bolesti, od akutne do kronične upale.

Kemijski sastav i masa jetre se mijenjaju obzirom o vrsti i ritmu obroka i namirnica, pri tome je važno osigurati joj pravilne elemente za ispravan rad, a granulat sikavice je ispravan izbor za očuvanje i regeneraciju hepatocita – jetrenih stanica.

Sa svega 7 grama granulata sikavice dnevno jednostavno i učinkovito održavamo zdravlje jetre, koja je najvažniji metabolički organizam i ključna za opće dobro zdravlje organizma.

Kako ga koristiti?
Granulat sikavice djeluje direktno, ne nakuplja se u organizmu te je pogodan za svakodnevno uzimanje, održavanje zdravlja i prevencije bolesnih stanja.

Granulat sikavice dodajemo uobičajenim obrocima, miješamo ga s jogurtom, voćnim sokom, kašom od žitarica, riže ili krumpira. Dnevnu količinu od 7 grama možemo podijeliti u više obroka.

Jedan od ukusnijih načina je i ovaj “eliksir”.

Sastojci:

-1-2 šalice vode
-1 oguljena i narezana jabuka
-1 banana narezana na kolutiće
-1 žlica proteina
-1 žlica granulata sikavice
-1 žlica ulja konoplje
Sve sastojke osim granulata i ulja miješati u blenderu. Prije posluživanja dodati granulat sikavice i ulje, sve dobro promiješati žlicom i popiti/pojesti jetri u čast i slast.

She.hr