Lifestyle

Hoće li nas za deset godina biti sram jer smo nosile ove trendove?

Autor: Žene.ba

2018. godina donijela je brojne trendove koje nismo očekivali. Doduše, tako je bilo i posljednjih par godina, s trendovima koji su se na modnoj sceni pojavili - i ostali, a da to nismo očekivale.

Stoga sada imamo nekoliko trendova koji vladaju modnim editorijalima, koje nose modne influencerice i koji su preplavili Instagram. Svaki od tih trendova je neobičan i upečatljiv, pa se postavlja pitanje - hoćemo li za desetak godina požaliti jer smo bile trendi? Hoćemo li žaliti zbog fotki nastalih u ovom razdoblju?

Stoga je najbolje da prođemo popis trendova, a vi same procijenite hoćete li se za desetak godina sramiti onoga što nosite ovih dana.

1. Male naočale

Mikro naočale koje ne stoje baš svima, ali koje su svejedno preplavile trgovine hight street trgovina. Zbog njih bi mogle zažaliti već za godinu dana, kamoli kroz deset godina.

https://www.instagram.com/p/BgXAKsQF3XZ/?utm_source=ig_embed

2. Velike tenisice

Velike tenisice koje se ovih dana nose na sve od jeansa do romantičnih suknji. Iako na streetstyle fotografijama izgledaju odlično, pitamo se hoće li nam tako izgledati i za par godina, ili će nam kao do nedavno izgledati kao nespojiva kombinacija.

https://www.instagram.com/p/BkV7ypDBiyf/?utm_source=ig_embed

3. Haljine za tetu (ili baku)

Midi haljine s printom, posebno cvjetnim, zavladale su ormarima žena diljem svijeta i čini se da nikada neće prestati popularne. Ipak, u nekom trenutku bismo se mogle zapitati zašto smo dvadesete ili tridesete provele u haljinama koje može nositi i naša teta.

https://www.instagram.com/p/BkVoRhSFEiG/?utm_source=ig_embed

4. Pastelna odjela

Pastelne boje su ove sezone zavladale ljetnim kolekcijama, a sva pravila vezana za kombiniranje boja su zaboravljena. Sada nosimo odijela u rozoj, žutoj, pa čak i boji lavande.

https://www.instagram.com/p/Bgy6gWAAVrf/?utm_source=ig_embed

5. Modni dodaci za djevojčice

Nakon haljina za tete, tu su i modni dodaci za djevojčice. Torbice s perlicama, male torbice, narukvice prijateljstva, plastični nakit, kopče za kosu, mašne za kosu... Popis se čini beskonačnim i jedva čekamo vidjeti kako ćemo na ovo reagirati negdje 2025. godine.

https://www.instagram.com/p/BjheiwDgUIb/?utm_source=ig_embed

6. Pletene i drvene torbe

Pletene torbe kao i drvene torbe ove sezone ne nose se samo na plažu, nego svakog dana. U jednom trenutku možda se zapitamo zašto smo nosile nešto što liči na torbu za namirnice i na posao, ali taj trenutak još uvijek nije došao.

https://www.instagram.com/p/BkP9DTmBAqp/?utm_source=ig_embed

7. Odjeća od vinila

Odjeću od vinila popularizirale su Kardashianke, a uspjela je postati trend unatoč tome što škripi, unatoč tome što se u njoj znojimo i što je u pravilu jako uska. Ipak, izgleda dobro na streetstyle fotografijama što joj je svakako pomoglo da postane trendom.

https://www.instagram.com/p/BkT9FsiBGfg/?utm_source=ig_embed

8. Šarene prugice

Ovog ljeta sve se vrti oko kombinacija boja. Haljine, suknje i majice ovog ljeta stoga izgledaju kao da su ispale iz vrećice šarenih bombona. Ali ljeto je vrijeme za lude boje, a o tome hoćemo li se zbog ovog trenda pokajati, razmišljat ćemo tek kada ljeto prođe.

https://www.instagram.com/p/Bj9qEidAh3h/?utm_source=ig_embed

Index.hr