Lifestyle

Instagram zapošljava stručnjaka za memeove

Autor: Žene.ba
Instagram zapošljava stručnjaka za memeove

Korisnici društvenih mreža jako dobro znaju što je meme. Riječ je o sadržaju koji čini pozamašan dio u virtualnim bespućima, najviše se dijeli između korisnika, a Instagram i Facebook bez njega su postali gotovo nezamislivi.

https://www.instagram.com/p/B0gc4ogAZ8Y/?utm_source=ig_embed

Instagram je u proteklih nekoliko mjeseci predstavio brojne promjene, a zajedno s promjenama došle su i nove restrikcije. The Daily Dot prošlog je tjedna prenio vijest kako je najpopularnija virtualna platforma izbrisala 30-ak najpopularnijih meme profila jer su “kršili pravila društvene mreže”, a taj potez nije prošao neprimijećeno od strane korisnika. Kako bi regulirali meme sferu na Instagramu, društvena se mreža odlučila za nesvakidašnji potez. Naime, iz stožera mreže objavili su kako će zaposliti meme stručnjaka, osobu koja će biti zadužena da “identificira nove formate i trendove na društvenoj mreži te servisira postojeće meme profile”.

https://www.instagram.com/p/B0jIpbdlb6U/?utm_source=ig_embed

“Primijetili smo da je meme zajednica vrlo utjecajna. Radi se o formatu koji su počele usvajati i tradicionalne medijske kompanije. Shvatili smo da se moramo ozbiljnije pozabaviti meme zajednicom kako bismo je bolje razumjeli, a od nove pozicije očekujemo da tečno govori meme ‘jezik’, ali da razumije i poslovnu stranu društvenih mreža i web medija”, objasnili su iz Instagrama. Što će tačno meme stručnjak raditi, ipak predstoji vidjeti u narednim mjesecima.

Elle.hr