Lifestyle

Kako da u zadnji momenat pripremite vaše tijelo za ljeto?

Autor: Žene.ba
Kako da u zadnji momenat pripremite vaše tijelo za ljeto?

Ukoliko vam se učinilo da je previše kasno da počnete sa pripremama za ljeto, prevarili ste se. Nikada nije kasno da učinite nešto za vaš organizam i napokon postanete zadovoljni svojim izgledom. ZdraviJa je za vas izdvojila savjete koji će vam sigurno poslužiti kao “spas u zadnji čas”.

Proteinska jutra

Proteini čine da se osjećate sitim duže vrijeme. Dakle, konzumiranje puno proteina ujutru pomaže u sagorijevanju masti i potiskuje apetit do kraja dana.

Pravilo 3 sata

Pravilo 3 sata se primjenjuje tokom cijelog dana, a čini ga više malih obroka svaka tri sata kako biste održali svoj metabolizam aktivnim, tako da vaše tijelo može sagorjeti više kalorija. Pravilo 3 sata se takođe primjenjuje prije spavanja. Trebali biste prestati da jedete tri sata prije spavanja, tako da vaše tijelo ima vremena da sagori prije sna sve što ste konzumirali tokom dana.

Detox voda

Detox voda će pomoći da se oslobodite osjećaja nadutosti koji možete imati, što čini vaš stomak spremnim za bikinije. Najbolje detoks vode sadrže krastavce, limun i đumbir, a za ZdraviJa recept kliknite na link.

Dva dana

Ljeto se približava i ako želite da budete spremni za otvaranje sezone, trebalo bi da dodate još dva dana treninga u vašu svakodnevicu. Naš prijedlog je da vježbate sat vremena ujutro i sat naveče. Jutarnji trening bi trebao biti prilično lagan, dok u večernjim časovima trebate dati sve od sebe kako biste sagorjeli sve kalorije koje ste nakupili tokom dana.

Smanjite so

So je prirodan način da nadmete vaše tijelo, a to je posljednja stvar koju želite dok pokušavate da postignete “ljetni” izgled u posljednjem trenutku. Smanjivanjem unosa soli primijetićete razliku u cjelokupnom nivou energije u tijelu.

Pravilo šake

Stvar koja sprečava gubitak težine je konzumiranje većih porcija određenih vrsta hrane. Zbog toga, šta god da jedete, trebalo bi da vam može stati na dlan, ni više – ni manje. Na taj način možete osigurati da ćete dobiti odgovarajuće hranljive sastojke, ali i odgovarajuće količine.

Smanjite, ili još bolje, pauzirajte sa alkoholom

Odmorite od vina, vodke, džina, a posebno piva! Alkohol ne samo da vas nadima, već je pun praznih kalorija. Koktel koju volite može imati čak 800 kalorija. Dakle, smanjite alkohol, a kada prođe ljeto, popijte svoju zasluženu margaritu!

Trbušnjaci

Trbušnjaci su vaši najbolji prijatelji kada je riječ o vašem izgledu ljeti. Iako možda nećete moći da dobijete perfektne pločice u posljednjem trenutku, nekoliko stotina trbušnjaka dnevno može početi da definiše linije vašeg skrivenog “six pack-a”.

Smanjite ugljene hidrate

Ugljeni hidrati su neprijatelj svakog kupaćeg kostima. Ukoliko želite savršen izgled i balansiran organizam, onda ćete morati smanjiti ugljene hidrate.

Prihvatite svoje tijelo

Posljednji i najvažniji savjet za dobijanje ljetne figure u zadnjem trenutku je prihvatanje vlastitog tijela. Na kraju dana, kakva je to savršena ljetna figura? Ljepota dolazi u svim oblicima i veličinama i važno je prihvatiti svaku veličinu ili oblik koji je VAŠ.

Zdravija.com