Danas je modna ikona

Maria Šarapova se nakon dugo godina pojavila u javnosti, mnogi je nisu prepoznali

Autor: Žene.ba
Maria Šarapova se nakon dugo godina pojavila u javnosti, mnogi je nisu prepoznali
Foto: X

Čuvena i legendarna ruska teniserka Maria Šarapova (36) iznenadila je svojim pojavljivanjem u Parizu na jednom modnom događaju, a mnogi su uočili značajne promjene u njenom imidžu u odnosu na dane kada je igrala "bijeli sport".

The Sun je zabilježio transformaciju Marije Šarapove, koju možete vidjeti na fotografijama ispod, te uz njih napisao: "Najljepša teniserka svijeta neprepoznatljiva je u zanimljivim odjevnim kombinacijama".

Ona je odustala od tenisa 2020. godine i od tada je zaokupljena nekim potpuno drugim hobijima i poslovima. Bila je prisutna na reviji Victorije Beckham u Parizu, te je objavila fotografiju u društvu supruge slavnog Davida Beckhama.

Odrekla se prepoznatljive svijetloplave kose po kojoj je pamtimo iz najboljih teniskih dana, no ljepotu koju je imala tada, ima i danas.

Ruska ljepotica je svojevremeno bila najbolja na svijetu i držala prvo mjesto na WTA listi, ali već godinama je u teniskoj penziji.

Svojevremeno najzgodnija teniserka svijeta i danas je veoma popularna, a osvajačica četiri Grand Slam turnira plijeni pažnjom gdje god se pojavi, pa čak i u Parizu na modnom događaju u prisustvu i mnogo slavnijih ličnosti.

Najveći uspjesi Marije Šarapove uključuju pet Grand Slam naslova: osvojila je Wimbledon (2004), US Open (2006), Australian Open (2008), te još jednom French Open (2012 i 2014).

Također je osvojila brojne druge turnire i medalje, uključujući olimpijsku srebrnu medalju za Rusiju u pojedinačnoj konkurenciji na Olimpijadi održanoj u Londonu 2012. godine.

Nakon dugogodišnje uspješne karijere, Marija Šarapova najavila je svoje povlačenje iz profesionalnog tenisa 2020. godine. Izvan teniskih terena, Šarapova je poznata i po svom poduzetničkom duhu, osnivanju vlastitog brenda šećernih slatkiša "Sugarpova", kao i aktivnostima u dobrotvorne svrhe.

Ljubitelji "bijelog sporta" zauvijek će pamtiti, sada već njena legendarna nadmetanja sa američkom koleginicom Serenom Williams.

Ovo su najljepše kombinacije

Ombre zidovi su novi hit u svijetu enterijera

Ljubav ne poznaje godine?

Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway

Nije samo roditeljima teško

Kako stres roditelja utiče na djecu