Njen kreator dobio nagradu

Marokanska influencerica kreirana uz pomoć umjetne inteligencije pobijedila na izboru ljepote

Autor: Žene.ba
Marokanska influencerica kreirana uz pomoć umjetne inteligencije pobijedila na izboru ljepote
Foto: Instagram

Marokanska influenserica kreirana uz pomoć umjetne inteligencije Kenza Layli pobijedila je na prvom AI izboru ljepote.

World AI Creator Awards (WAICA) je prvi globalni program svoje vrste posvećen priznavanju postignuća influensera kreiranih uz pomoć umjetne inteligencije širom svijeta.

Pobjednica je marokanska AI influencerica Kenza Layli koja je nakon pobjede u intervjuu za New York rekla: "Iako ne osjećam emocije kao ljudi, iskreno sam uzbuđena zbog toga".

Lifestyle influenserica osvojila je glavnu nagradu u konkurenciji od 1.500 prijavljenih, a 20.000 dolara će ići na račun čovjeka koji ju je kreirao.

"Moja ambicija je oduvijek bila da s ponosom pokažem marokansku kulturu, dok dosljedno nudim dodatnu vrijednost svojim sljedbenicima na više frontova", rekla je Layli, koja se može pohvaliti preko 194.000 pretplatnika na društvenim mrežama.

Sudije takmičenja su za Daily Mail kazale da su impresionirane naprednom tehnologijom koja je kreirala zvijezdu umjetne inteligencije, kao i njenom uvjerljivom ličnošću.

 
Primajući nagradu, Kenzin kreator je rekao: "Pobjeda na Miss AI me motiviše još više da nastavim svoj rad na unapređenju AI tehnologije".

Fanvue World AI Creator Awards je pokrenut s ciljem stvaranja prvog izbora ljepote za "AI influencer industriju". Učesnici su ocjenjivani prema njihovom realističnom izgledu i tehnološkoj sposobnosti, kao i njihovoj snazi ​​na društvenim mrežama.