Lifestyle

Natalie Portman otkrila detalje brutalnih priprema za ulogu u Crnom labudu

Autor: Žene.ba
Natalie Portman otkrila detalje brutalnih priprema za ulogu u Crnom labudu

Svako ko je ikad pogledao baletnu predstavu zna koliko je ta plesna forma fizički zahtjevna. Plesači djeluju kao da su u bestežinskom stanju dok klize preko pozornice, ali u stvarnosti su samo fizički iznimno spremni i vješti.

S obzirom na to, Natalie Portman nije bilo jednostavno glumiti baletnu plesačicu u psihološkom trileru "Crni labud".

Glumica je otkrila da je morala proći kroz izuzetno zahtjevan režim treninga za film.

"Obično smo dan počinjali plivajući kraul i prsno šest kilometara. Zatim su slijedila dva sata baletnih vježbi i treninga otpora", izjavila je.

Uz to, Portman je bila na dijeti koja se sastojala od mrkve i badema, piše Unilad.

Film prati ambicioznu baletnu plesačicu Ninu Sayers, koju glumi Portman. Njezin se tim priprema za predstavu Labuđe jezero. Nina želi biti izabrana za glavnu ulogu, krhkog Bijelog labuda i senzualnog te moćnog Crnog labuda. Uspijeva dobiti ulogu, ali kako film odmiče, granica između onoga što je stvarno i onoga što nije postaje sve nejasnija, a Ninine halucinacije postaju sve više uznemirujuće.

Za ulogu je osvojila Oscara za najbolju glumicu

Portman je izjavila da joj je brutalni režim treninga za film pomogao bolje razumjeti lik.

"Fizička disciplina mi je stvarno pomogla da shvatim emocionalnu stranu lika. Dobijete osjećaj životnog stila baletana, koji uključuje samo vježbanje. Ne pijete, ne izlazite s prijateljima, ne jedete puno i stalno izlažete svoje tijelo ekstremnoj boli", pojasnila je.

Osam sati treniranja, plivanja, baleta i crossfita Portman se na kraju sigurno isplatilo kada je osvojila Oscara za svoju izvedbu u ovom filmu iz 2011. godine.

(Žene.ba)