Lifestyle

Olakšali smo vam: Donosimo spisak stvari potrebnih za plažu

Autor: Žene.ba
Olakšali smo vam: Donosimo spisak stvari potrebnih za plažu
Kako bi vrijeme provedeno na moru proteklo bez ikakvih problema, najvažnije je napraviti spisak šta ponijeti na more. Izbor stvari koje ćete ponijeti zavisi od više faktora: koliko dugo planirate biti na plaži, u kojem društvu, planriate li se samo sunčati ili još nešto.

Krema za sunčanje

Prva i najvažnija stvar koja se mora naći u vašem koferu je krema za sunčanje. Neizostavno je sredstvo za zaštitu tijela i lica od UV zračenja, bez kojeg ne smijete otići na plažu. Zdravlje kože je uvijek na prvom mjestu. Najbolje bi bilo da birate onu koja najbolje odgovara vašem tipu kože.

Torba za plažu

Boja i materijal od kojeg je torba izrađena ovisi isključivo o vašem ukusu. Najvažnije je da je čvrsta i dovoljno velika kako bi u nju stalo sve što vam je potrebno. Nemojte zaboraviti da u nju trebaju stati peškiri, a dobro bi bilo da sadrži i tajni pretinac u koji možete staviti lične stvari dok se bezbrižno brčkate u moru.

Slamnati šešir

Kako biste zaštitili glavu od sunca, poslužit će elegantan slamnati šešir. Koju boju, veličinu oboda i s kojim modnim dodatkom ćete ga izabrati, ostaje na vama.

Kupaći kostim

Preko njega možete obući pamučnu tuniku ili se zamotati velikom maramom namijenjenom za plažu. Manje marame možete iskoristiti za prekrivanje ramena kako ne biste izgorjeli od jakih sunčevih zraka. Vrlo važna je i obuća, za koju je najbitnije da je udobna i napravljena od prirodnih materijala.

Ležaljke

Ako želite osigurati dodatnu zabavu osim kupanja, sebi, prijateljima i svojoj porodici, ponesite rekvizite za igru, naprimjer karte, loptu, knjige, peraje, maske za ronjenje, i slično. Još jedna stvar koju ne smijete izostaviti su ležaljke, koje će vaš boravak na plaži učiniti ugodnijim.

Azra.ba