Lifestyle

Ove sportske aktivnosti nećete teško upražnjavati za vrijeme ljetnih vrućina

Autor: Žene.ba

Koliko god ljeto predstavlja ono vrijeme kada napokon možemo našu tjelovježbu upražnjavati na svježem zraku, toliko i predstavlja vrijeme kada nas nesnošljive vrućine mogu zaustaviti u našem naumu. Kada krenu svima poznate sparine jednostavno je nemoguće vježbati na otvorenom jer između ostalog riskiramo sunčanicu i dehidraciju. Međutim, umjesto da u potpunosti izbacimo ideju o tome da upražnjavamo neku fizičku aktivnost na otvorenom, trebamo se samo prisjetiti da postoje alternative, koje su čak više primamljive i zabavnije nego samo trčanje ili izvođenje, vježbi koje ionako radimo cijelu godinu u teretani. Donosimo vam popis aktivnosti s kojima ćete ostati aktivni tijekom vremena kada prevladavaju vruće ljetne temperature, a pritom ćete maksimalno uživati.

Planinarenje

Ove sportske aktivnosti nećete teško upražnjavati za vrijeme ljetnih vrućina (фото 1)

Uvijek se trebate poticati na to da pronađete način kako da što više vremena provedete u prirodi. Planinarenje je prekrasan način da očistite um i udahnete puno svježeg zraka. Vaše tijelo želi raznolikost, a hodanje nestabilnim tlom iznenađujuće dobro djeluje na razvoj snage i ravnoteže. Zato čak i oni kojima je trčanje svakodnevna rutina mogu osjećati bolove nakon što odu na planinarenje. Pronađite dobar tečaj koji će vas naučiti svim potrebnim znanjima i svoje slobodno vrijeme ćete ispuniti na najkvalitetniji mogući način. Nemojte zaboraviti na zaštitu od sunca i vodu, naravno. Priroda je dobra za naše mentalno zdravlje, stoga bismo se svi trebali potruditi da u njoj provodimo što više vremena.

Bicikliranje

Ove sportske aktivnosti nećete teško upražnjavati za vrijeme ljetnih vrućina (фото 2)

Ne mora svaka vožnja biciklom oponašati Tour de France. Bicikl možete uključiti u svoju svakodnevnu rutinu tako da s njim odlazite na posao i s njega se vraćate kući. Ovo, naravno, vrijedi za one kojima posao počinje rano ujutro kada vrućine nisu toliko velike. Osim svakodnevne rutine, s biciklom se možete uputiti gdje god želite. Ako ste iskusniji sportaš, možete odlazite na izazovnije rute koje uključuju velike uspone i padove ili pak ići jednostavnijim stazama u prirodi čisto da udahnete malo svježeg zraka i zagrijete noge. U svakom slučaju - nećete požaliti!

Plivanje

Ove sportske aktivnosti nećete teško upražnjavati za vrijeme ljetnih vrućina (фото 3)

Plivanje je sport koji nas spašava za vrijeme ljetnih mjeseci. To je jedan od rijetkih sportova u kojima radi u svakom trenutku apsolutna svaka skupina mišića i ako ga upražnjavate rekreativno, rezultati neće izostati jer izvrsno oblikuje sve mišiće te im daje onaj poželjni vretenasti oblik. Plivanje možete upražnjavati na moru, što je zapravo najpoželjniji scenariji (jer bi to značilo da ste na godišnjem odmoru) ili na bazenima i u wellness resortima kojih je u današnje vrijeme sve više i više. Plivanjem ne samo da ćete ostati aktivni, nego ćete i rashladiti i opustiti svoje tijelo na najbolji mogući način.

Buro 24/7