Lifestyle

Pet brzih načina za ublažavanje stresa na poslu

Autor: Žene.ba
Pet brzih načina za ublažavanje stresa na poslu

Čak i ako volite svoj posao, on može biti izvor stresa. No, ne možemo uvijek imati vremena za rehabilitaciju nakon napornog radnog dana: dugi sat joge, večer u toplicama, a pogotovo nekoliko dana wellnessa za mnoge od nas je luksuz koji se ne može priuštiti. No, postoji nekoliko dokazanih načina kako se riješiti stresa, osvježiti misli i smiriti se. I gotovo bez ustajanja s radnog mjesta!

https://www.instagram.com/p/BrnPjhYlkpT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_script

Prevarite živce

“Kada smo pod stresom, mišići trbuha se stišću, stvaraja se napetost u cijelom tijelu”, kaže Irina Kushnir, stručnjak za aromaterapiju i zdravlje. Ako imate stresan posao, pokušajte zamijeniti uobičajene čajeve i kavu s biljnim sokovima. Kamilica i đumbir umiruju probavni sustav i prigušuju jake emocije. A esencija lavande pomaže u obuzdavanju živaca.

https://www.instagram.com/p/BtT-oVWHHz-/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_script

Dišite dublje

Stručnjak za respiratornu gimnastiku Brian Hessi preporučuje izvođenje jednostavnih, ali učinkovitih vježbi. Uzmite nekoliko polaganih, dubokih udaha kroz nos, izdahnite kroz usta. Učinite isto, ali s dodatnim radnjama: prekrižite ruke preko prsa, oslonite laktove na trbuh. Ova vježba će dati najveći učinak ako izdišete opuštajući glasnice – ali bolje je da u ovom trenutku nema znatiželjnih kolega pored vas.

Koristite pravu aromu

Pripremajući se za važne i teške pregovore, poželjno je na odjeću u kojoj namjeravate doći na sastanak nanositi nekoliko kapi ulja od sandalovine (ili ih nanijeti na kožu). Stručnjak za aromaterapiju Robert Tisserend objašnjava da neki mirisi smiruju za vrijeme stresnih situacija.

Uzmite time-out

Nije tajna da se napetost naglo povećava – i trebali biste je se odmah riješiti. Neka vam pravilo bude organizirati mali predah svakih sat vremena. Razgovarajte nekoliko minuta s kolegom o temama koje nisu vezane za posao, prošetajte se po katovima. Ova aktivnost će vam omogućiti da se opustite i počnete raditi sa svježim mislima.

https://www.instagram.com/p/Bt1FrD9AAVM/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_script

Naučite se reći “Ne”

Psihologinja i autorica knjige “Snaga i mudrost: novi način za ženu” Priscilla Marotta kaže: “Žene često imaju problema s osobnim granicama. Razlog leži u činjenici da ne volimo razočarati ljude čije nam je mišljenje važno, a uvijek nastojimo izgledati bolje. ” Prije nego se dogovorite za još jednan odgovorni zadatak, odmjerite prednosti i mane prije nego što kažete da.

Elle.hr