Lifestyle

Pet savjeta za preživljavanje najdepresivnijeg dana u godini

Autor: Žene.ba
Pet savjeta za preživljavanje najdepresivnijeg dana u godini

Treći ponedjeljak u siječnju poznat je i kao "Blue Monday", odnosno "Depresivni ponedjeljak", te slovi za najdepresivniji dan u godini.

Stoga, ako ste se danas probudili posebno loše volje, neka vas tješi da niste sami. Zimska depresija najčešće se veže uz tmurno vrijeme, hladnoću, višak kilograma koje ljudi nakupe preko blagdana, kao i manjak na bankovnom računu zbog blagdanskih troškova. No dan još nije gotov i stignete se oraspoložiti do njegova kraja i zaspati s osmijehom na licu, a evo i kako ćete najlakše pobijediti ovaj depresivni ponedjeljak.

Počastite se obrokom u restoranu

Danas preskočite kuhanje i odite na ručak ili večeru u neki fini restoran. Počastite se svojim omiljenim jelom koje će vam skuhati netko drugi, a pozovite i dobro društvo jer nije zabavno jesti sam. Slobodno se opustite i uz koju čašicu dobrog vina, samo pazite da ne pretjerate jer sutra je radni dan.

Primijenite sva stečena znanja

Danas je pravi dan da se sjetite svih "self-help" savjeta koje ste do sada samo pročitali i nikad ih niste primijenili. Ako vam trenutno ništa ne pada na pamet, krenite s najjednostavnijom metodom za podizanje raspoloženja, a to je da se sjetite svojih posljednjih postignuća i drugih sitnica iz života na koje ste ponosni te ih ponavljate u glavi poput neke mantre. S tim možete početi i dok ste na poslu, a kada dođete kući, na internetu pronađite još vježbica za pozitivno razmišljanje i do kraja dana se posvetite samo tome.

Šoping kao lijek

Ne postoji ništa što može tako lako oraspoložiti žene kao šoping, pogotovo dok su u tijeku sezonska sniženja. Čak i ako ste odlučili u novoj godini štedjeti, depresivni ponedjeljak je dobra izlika za kršenje tog pravila. Naravno, to ne znači da danas smijete potrošiti cijelo bogatstvo na nove krpice jer tako biste se mogli osjećati samo još gore. Dovoljna će biti jedna sitnica, poput novih naušnica ili dobrog para cipela sa sniženja, da vam popravi dan.

Nađite društvo

Najgore je biti depresivan i sam. Zato odmah sada nazovite prijateljicu ili okupite cijelu ekipu i ostatak dana provedite u dobrom i veselom društvu. To je i najlakši način da najdepresivniji dan u godini pretvorite u jedan od najveselijih.

Donesite važnu odluku

Ako ste već prekršili sve novogodišnje odluke, danas je idealan dan za nove koje ćete i odmah provesti u djelo. Dakle, ako ste planirali poraditi na svojoj liniji, odmah danas upišite teretanu i bacite se na vježbanje. Ili nazovite frizerku i pokušajte već danas dogovoriti termin za vaš novogodišnji makeover. Kako god bilo, nove odluke i hobi odvratit će vas od depresivnih misli i učiniti ostatak dana, ali i godine puno pozitivnijima.

Index.hr