Lifestyle

Pet trikova koji će transformirati vaš životni prostor

Autor: Žene.ba
Pet trikova koji će transformirati vaš životni prostor

Prostor u kojem živite treba biti vaša sigurna zona, omiljeno mjesto u kojem ćete se opustiti od stresa i koje će vam služiti kao svojevrsna oaza.

Ako ste se zasitili izgleda vašeg namještaja, zidova i prostora općenito, nije potrebno zvati dizajnera interijera jer će vam sljedeći trikovi pomoći da sami osvježite vaš dom.

1. Obojite zidove u boju bjelokosti

https://www.instagram.com/p/BZ13mxajeQX/?utm_source=ig_embed

Ova zagasita nijansa bijele dat će dodatno svjetlo prostoru, a osim toga će vizualno proširiti manje prostorije. Ako vam se bijela kao opcija ne sviđa ili su vam zidovi već dulje vrijeme te boje, odlučite se za pastelnoružičastu ili nježnu plavu nijansu koje će dati isti efekt kao boja bjelokosti.

2. Uokvirite slike u zlatne okvire

https://www.instagram.com/p/BixKrKHnCjv/?utm_source=ig_embed

Ako imate neke simpatične postere s natpisima ili, primjerice, replike poznatih djela na papiru, dajte im jedan sasvim novi izgled uokvirivanjem u okvire zlatne boje. To će im dati jednu novu, chic dimenziju, a ne sumnjamo da će zidovi vaše omiljene prostorije postati najfotogeničnija pozadina.

3. Dajte dodatno svjetlo prostoru zrcalima

https://www.instagram.com/p/BaEhN_0gHFX/?utm_source=ig_embed

Ovaj trik će vašem prostoru podariti dubinu i jedan sasvim novi izgled. Odlučite se za veće zrcalo s decentnim okvirom u boji.

4. Poigrajte se uzorcima

https://www.instagram.com/p/BhqcpEylw_7/?utm_source=ig_embed

Ako vam je dosadio vaš kauč, a ne planirate kupovati novi, dajte mu novi izgled s puno malih jastučića u različitim uzorcima. Kombinirajte i boje te veličine i oblike jastuka.

5. Osvježite prostor cvijećem i svijećama

https://www.instagram.com/p/BYrW48fF0ai/?utm_source=ig_embed

Index.hr