Lifestyle

Pet trikova za uspješan šoping u outletu koje morate znati

Autor: Žene.ba
Pet trikova za uspješan šoping u outletu koje morate znati

Pretvorite običan šoping izlet u pravu modnu misiju.

Ako ste ikada obnavljali garderobu u outlet centrima vjerojatno je vaša misao vodilja bila upravo maksimalna ušteda na brendiranim modnim komadima.

No jeste li znali da postoje brojni načini kako da prođete još povoljnije?

Prospekti i kuponi

Ako već niste, pobrinite se da se putem e-maila prijavite na što više newslettera brendova i trgovina koje vas zanimaju. Tako ćete biti sigurni da ćete uvijek prvi doznati za sve akcije, ali i povremeno dobivati ekskluzivne kupone s popustima za odabrane kupce.

Ako vas živcira zatrpana elektronička pošta, ovaj dio odradite taktički. Ne morate tijekom cijele godine biti prijavljeni na spomenute newslettere nego se prijavljujte prema potrebi. Nekoliko sedmica prije nego što planirate ići u šoping bit će sasvim dovoljno.

Osim toga, nemojte odmah bacati prospekte i kupone s popustima koje često dobijete tokom šetnje gradom. Provjerite do kad vrijede te ih se riješite tek kada budete sigurni da vam više neće trebati.

Program lojalnosti

Bilo da je riječ o prigodnim karticama kojima prikupljate bodove ili nečem drugom, ništa vas ne košta učlaniti se u takve klubove osmišljene za kupce. Zahvaljujući njima možete dobiti popuste, ali često i mijenjati bodove za popuste ili određene nagrade.

Rasprodaje

Osim toga, posebni datumi koje volimo obilježavati tokom godine, poput Valentinova, Dana žena ili Božića, vrijeme su kada većina trgovina svoje kupce časti dodatnim popustima.

Isplanirajte svoj posjet

Umjesto da se pojavite potpuno nepripremljeni pa većinu vremena pokušavate pronaći trgovine koje vas zanimaju, prije puta potražite na internetu mapu šoping centra i isplanirajte koje ćete sve trgovine posjetiti. U suprotnom biste mogli sate provesti vrteći se u krug i pokušavajući pronaći stvari koje vam trebaju, a na kraju biste se mogli kući vratiti praznih ruku.

Također, gužve su uvijek manje u jutarnjim satima, a ako planirate kupiti točno određene komade koji još nisu stigli u trgovinu, nemojte se sramiti pitati prodavače kada dobivaju novu robu. Tako ćete moći prvi birati među ponuđenim, ali ćete i izbjeći gužve koje nastanu u trenutku kada se razglasi da je određena kolekcija stigla.

Pripremite se za dugačak dan

Ako ste planirali krenuti u štiklama, radije se odmah preobujte i na noge navucite udobne tenisice. Ako u potpeticama ne biste išli na maraton, ne trebate u njima ići ni u outlet centre. Doslovno.

Naime, ovakvi centri su inače puno veći od tradicionalnih trgovačkih centara pa i kupci u njima provode više vremena.

Osim toga, izbjegavajte slojevito oblačenje jer biste vrlo lako mogli odustati od daljnjeg šopinga nakon što tri puta u pola sata sa sebe skinete nekoliko slojeva odjeće i onda ih ponovno obučete.

Index.hr