Kada je vrijeme za promjene?

Pet znakova koji ukazuju da je vrijeme za davanje otkaza

Autor: Žene.ba
Pet znakova koji ukazuju da je vrijeme za davanje otkaza
Foto: Ilustracija

Sigurnost na radnom mjestu i sreća u karijeri su ključni za lični i profesionalni razvoj. Ponekad, međutim, dolazi vrijeme kada se zaposlenik počinje pitati je li vrijeme za promjenu, uključujući i mogućnost davanja otkaza. Evo pet znakova koji mogu ukazivati da je vrijeme za razmišljanje o napuštanju posla.

Konstantan osjećaj nezadovoljstva

Ako se osjećate stalno nezadovoljno na poslu, bilo zbog radnih zadataka, radne atmosfere ili odnosa s kolegama ili nadređenima, to može biti znak da vaš posao ne odgovara vašim potrebama i interesima.

'Izgorjelos't ili prekomjerni stres

Ako osjećate konstantan osjećaj izgorjelosti, prekomjerni stres ili anksioznost povezanu s poslom, to može biti znak da vaše mentalno i emocionalno zdravlje pati zbog radnog okruženja.

Manjak mogućnosti za napredovanje

Ako se osjećate zaglavljeno na istom radnom mjestu bez mogućnosti napredovanja ili razvoja karijere, možda je vrijeme potražiti nove izazove i prilike za lični i profesionalni rast.

Nesklad s vrijednostima i ciljevima radnog mjesta

Ako se vaše lične vrijednosti i ciljevi ne poklapaju s vrijednostima i ciljevima firme za koju radite, možda ćete se osjećati nezadovoljno ili nedovoljno motivisano da svoj posao obavljate s entuzijazmom.

Pozitivni signali izvana

Ako primijetite da drugi poslodavci ili prilike za posao pokazuju interes za vaše vještine i iskustvo, to može biti znak da biste mogli istražiti nove karijerne puteve i prilike izvan trenutnog posla.