Lifestyle

Pripazite: Ove stvari potajno uništavaju vašu kožu

Autor: Žene.ba
Pripazite: Ove stvari potajno uništavaju vašu kožu

Čistite i njegujete kožu svakodnevno, pazite na prehranu, ali i dalje ste isfrustrirane prištićima i miteserima koji se neprestano pojavljuju na vašem licu. Nažalost, uz higijenu i prehranu postoje mnogi čimbenici koji, tako reći, potajno utječu na vašu kožu i uništavaju je.

Na ove biste stvari trebale pripaziti kako biste imale što manje neželjenih gostiju na koži lica.

Jastučnica

Redovito mijenjanje jastučnice veoma je važno za čistoću lica. Tijekom noći mrtve stanice lica same se odstranjuju s lica u velikoj količini, a završavaju, pogađate, na jastučnici. Kako ne biste noćima spavale na površini punoj bakterija, savjetujemo vam da jastučnicu promijenite dva puta sedmično.

Tipkovnica računala

Ne biste vjerovale, ali tipkovnica računala može sadržavati i do 20 hiljada puta više bakterija od daske na WC školjci! Sam ovaj podatak trebao bi vam biti dovoljan znak upozorenja da tipkovnicu čistite barem jedanput sedmično kako, zbog neprestanog kontakta ruku s njom i licem ne biste završile s upalnim bakterijskim procesom akni.

Mobitel

Osim zbog bakterija, preduga uporaba mobitela nije dobra za vašu kožu i zbog zračenja koje može uzrokovati prerano starenje. Također, kada rabite mobitel u tamnijoj prostoriji, što je više moguće smanjite svjetlinu kako ne biste škiljile i tako poticale stvaranje bora oko očiju.

Index.hr