Lifestyle

‘Sage’ zelena - najlakše će se uklapiti u bilo koji prostor i stil

Autor: Žene.ba

Nova hit boja za uređenje doma je 'sage' zelena ili boja kadulje. sve više zamjenjuje klasičnu bijelu boju u domovi zato jer se na nju može kombinirati bilo koja boja, najčešće boja lavande.

Krajem prošle godine Pantone je proglasio “sage” zelenu boju kao nijansu koja će samouvjereno vladati interijerima. Riječ je o svijetlozelenoj boji s primjesama sive (boja kadulje), a paše uz gotovo svaku kombinaciju i dobrodošla je u apsolutno svaki kutak doma.

Nova “neutralna” hit boja je sivozelena nijansa kadulje, koja polako ali sigurno zamjenjuje bijelu, bež i sivu na tronu poželjnih boja. Iako proljeće uvijek priziva pastelne nijanse, poput nježne ružičaste, sage zelena odiše jednostavnošću i čistoćom, pa nevjerojatno osvježava svaki prostor.

Svima je dobro poznato da manje više sve nijanse zelene djeluju vrlo opuštajuće, pa ta boja ne bi trebala ostati samo na detaljima. Ona je pojam zdravlja i čistoće, umanjuje stres i opušta. Hladnije pastelne boje poput zelene i ljubičaste čine prostor prozračnim i daju dojam urednosti, pa ništa manji efekt neće izostati ako odaberete zanimljivu sage zelenu. Odlično izgleda u kombinaciji sa sobnim biljkama, laska joj i drvo, a posebnu čar ima ako je spojite sa zlatnim detaljima.

24sata.hr