Lifestyle

Siquijor - mistični otok Filipina u koji smo se zaljubili

Autor: Žene.ba
Siquijor - mistični otok Filipina u koji smo se zaljubili

Otok čarobnjaštva, liječenja, duhovnih rituala i plaža. Siquijor je doista jedinstveno mjesto. Stoljećima su starosjedioci na ovom malenom otoku kraj obale Bohola živjeli u planinama gdje su uzgajali i pripremati posebne napitke kako bi izliječili tjelesne bolesti, ali i liječili emocionalne ožiljke te odagnali zle duhove.

No, danas bi vas sigurno više zanimalo kakve avanture nudi ovaj otok. Siquijor je raj za odmor, s plažama od bijelog pijeska, tirkiznom vodom, tajanstvenim špiljama, nevjerojatnim grebenima i divnim pansionima. Uz jednu od najviših stopa pismenosti u zemlji, možete očekivati puno ljubaznih mještana koji žele s vama razgovarati na engleskom jeziku.

Da biste tamo stigli, uhvatite trajekt iz Dumaguetea ili Tagbilarana koji će vas odvesti do luke Siquijor i moći ćete čak i uživati u vožnji triciklom po gradu.

@iwanderlista

LUGNANSON VODOPADI

Na stazi vodopada ima niz još većih slapova, a Lugnason je tek prvo stajalište. Ako ovo mjesto posjetite tijekom sušnog razdoblja nećete moći uživati u raskošnim slapovima, ali ako odete u vrijeme kad ima vode, bit ćete potpuno očarani snagom i ljepotom vode.

@louiseleveau

PLAŽE

Nigdje na svijetu nećete vidjeti plažu tako netaknutu i primamljivu poput one u Siquijoru. Kristalno čista voda na ovom otoku poziva putnike na pustolovinu i jednostavno je nemoguće ne prepustiti se divnim čarima otoka. Bilo da izaberete Paliton, Salagdoong, Maria Bay, Solangon, Cang-iping ili neku drugu plažu, uvijek će vas dočekati prekrasan pogled, bogate boje, bijeli pijesak, palme i vedar ambijent koji briše sav stres.

@flipflopwanderers

TUBOD – POSEBAN DOŽIVLJAJ RONJENJA

Ispred naselja Coco Grove Resort nalazi se Tubod. Možete uzeti svoj pribor za ronjenje ili ga unajmiti, a zasigurno ćete ovdje provesti nevjerojatno vrijeme. Zaronite i uživajte u osjećaju.

@professionaltraveler

GASTRONOMIJA

Siquijor je mjesto gdje možete uživati u savršenim obrocima koji morske dubine sele na tanjur pun boja, okusa i mirisa.. Ako odlučite ostati kod lokalnog kuhara, vjerojatno ćete jesti ribu kuhanu u toploj juhi ili onu koja se peče na žaru i jede uz pivo u barovima. Naći ćete sve vrste jela od morskih plodova u restoranima – poput kraljevskih kozica na roštilju u umaku od limuna, punjenih lignji na žaru i lapu-lapu u pari s umakom od soje, đumbira i crnog graha.

@tessjene

Ovaj je otok idealno mjesto ako se želite izolirati i napuniti baterije daleko od svih. Ukoliko planirate preh tijekom jesenskih dana koji su pred nama, imate dovoljno vremena za planiranje itinerara po vlastitimp preferencijama jer iskusni putici kažu da je od studenog do svibnja najbolje putovati. Želite li preskočiti hladan novembar, zaputite se put Siquijora i proživite vruću pustolovinu na plaži.

Journal.hr